Ohjelma

Värttinä feat. Paleface

Perjantai 20.7.2018

 


Syystalvella 2017 Hämeenlinnan Verkatehtaalla tehtiin historiaa, kun kansanmusiikkiyhtye Värttinä ja räppäri Paleface yhdistivät voimansa ensimmäistä kertaa.

Varmasti koko maan tunnetuimpiin kansanmusiikki- ja etnoyhtyeisiin kuuluva Värttinä on kokenut uransa aikana monenlaisia olomuotoja. Yhtyeen tapa yhdistää perinteistä suomalais-ugrilaista ja karjalaista laulu- ja runoperinnettä nykykansanmusiikin elementteihin on vakiinnuttanut Värttinän maineen maailmanluokan esiintyjänä ja kansainvälisesti menestyneimpänä suomalaisena maailmanmusiikkiyhtyeenä. Tällä hetkellä yhtye on ehkäpä juurevampi kuin koskaan, ja kolmen upean laulajan äänet ovat itseoikeutetusti pääosassa. Mari Kaasisen, Susan Ahon ja Karoliina Kantelisen taustalla soittavat Lassi Logren (viulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet) ja Matti Laitinen (kitara).

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista.

Paleface on julkaissut yhteensä 8 albumia ja lukuisia singlejulkaisuja, joista varsinkin kolme suomenkielistä albumia ovat kaikki saaneet valtavan positiivisen vastaanoton ja tuoneet Palefacelle kunnianosoituksia niin Emmoina, kuin vuonna 2016 myönnetyn kulttuuripalkinnon muodossa.

 

A. Aalto

Torstai 19.7.2018

Vuonna 1989, A. Aallon Rytmiorkesteri-nimellä perustettu maamme eturivin tanssiorkesteri julkaisi pitkähkön levytystauon jälkeen vuonna 2017 uuden pitkäsoiton ”ja maailma soi”. Yhtyeen rautalankakitaroita, iskelmällisiä elementtejä ja rockbändin asennetta yhdistelevä tyyli on lähes 30 vuoden uran aikana tehnyt A.Aallosta yhden kysytyimmistä lavaesiintyjistä ja radioaaltojen vakioäänistä. 5 kultalevyä, yksi platinalevy ja kokonaisuutena noin 200,000 myytyä albumia puhuu puolestaan. Luvassa on varmasti yksi jalan alle menevimmistä esityksistä kesän festivaalin tarjonnassa!

Salamakannel

Torstai 19.7.2018

Salamakannel on palannut!

Salamakannel oli aktiivinen – ja paljon radiossa soinut! – nykykansanmusiikkiyhtye 1980-luvulla ja osin vielä 90-luvulla. Sen musiikissa yhdistyi pelimannimusiikki, erityisesti Perhonjokilaakson kantelemusiikki, amerikkalainen string band -musiikki ja erilaiset rock-vaikutteet. Olennaista olivat myös yhtyeen jäsenten omat persoonalliset sävellykset. Yhtyeen tunnetuin kokoonpano julkaisi kolme LP- ja CD-levyä 1980-ja 1990-lukujen taitteessa.

Salamakannel lopetteli toimintaansa 1990-luvun ensimmäisellä puoliskolla, viimeinen esiintyminen Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla oli vuonna 1994. Se soitti kuitenkin viimeiseksi oletetun keikkansa hyvissä puitteissa, presidentti Martti Ahtisaaren Mäntyniemessä 23.10.1997. 

Palanneessa Salamakanteleessa edesmenneen Jussi Ala-Kuhan (1952-2007) on korvannut yhtyeelle tuttu pelimanni Antti Kettunen! Maaliskuun 17. päivänä 2017 oli ensimmäiset reunion-treenit Kaustisella. Seuraavana päivänä oli pieni esiintyminen Jussi Ala-Kuhan soitinrakennusuraa kunnioittaneessa hienossa JAK-soitinten näyttelyssä Alavudella ja virallinen paluu kentälle tapahtui heinäkuussa 2017 Kaustinen Folk Music Festivalin 50-vuotisjuhlien kunniaksi.

HUOM! Salamakanteleen Kaustisen konsertti (vierailevana solistina Topi Saha) 2017 Yleisradion Etnoillassa ma 29.1.klo 20.00. Hannu ja Topi Sahan haastattelu Yleisradion Etnoillassa Mika Kauhasen ohjelmassa Keinuva talo ma 15.1. klo 20.00.

 

Ville Ojanen & Kameleontti

Keskiviikko 18.7.2018

Kaustisella vuonna 1972 syntynyt Ville Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo pari vuosikymmentä soittaen mm. Troka- ja Folkkarit-yhtyeissä sekä viime aikoina myös duona Timo Rautiaisen kanssa. Vuodesta 2004 alkaen Ojanen on tehnyt lisäksi soolouraa yhdistellen muita musiikin genrejä kansanmusiikkiin.

Hän on julkaissut 4 soololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli 2005 vuonna Teosto-palkinto -ehdokkaana. Ojasen sävellyksiä ja musisointia on kuultu yli sadalla levyllä ja hän on kiertänyt muusikkona esiintymismatkoilla yli 20 maassa.
Uusin soololevy ”Kameleontti” oli IMA:n instrumentaalimusiikin sarjassa ehdolla vuoden levyksi 2016 ja Ostrobohtnian Folk Orchestran debyyttialbumi, jolla Ojanen toimi tuottajana, kapellimestarina ja säveltäjänä oli 2017 Etno-Emma -ehdokkaana. Siilifolkissa Ojanen esiintyy kuusihenkisen Kameleontti-yhtyeensä kanssa.

 

  Pentti Rasinkangas

ja Savon oma lasten suurlauluyhtye

Tiistai 17.7.2018

 

 • Siilifolk

  17.-22.7.2017
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Tuottaja

  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 044 5760 720