Keskiviikko

Keskiviikko 24.7.

Päiväohjelma 10 – 15.30

Päiväohjelmaan on vapaa pääsy.

10.00 Kuopion pelimannit (PÄÄLAVA)
Kuopion pelimannit on perinteinen soittava ja laulava kansanmusiikkiryhmä, joka on toiminut yli 50 vuotta Kuopion alueella. Ryhmän johtajana toimii viulupelimanni Riitta Hämeen – Anttila.Ohjelmistossa on pelimannisoitteita ja -sävellyksiä, jotka tulevat pääosin lähialueilta.

10.30 Siilifolkin avaus, Siilinjärven kunnan tervehdys, Kunnanjohtaja Janne Airaksinen

10.45  Olkkaripelimannit (PÄÄLAVA)
Olkkaripelimannit on Kuopion kansalaisopiston hyvän mielen soittoryhmä. Ohjelmistossa on niin kotimaista kuin ruotsalaistakin kansanmusiikkia soitettuna sekä laulettuna.

11.15 Omat pojat (SIVULAVA)
Laulut Lapin maalta merille ja rakovalkealle

11.45 Varjokiitäjät (PÄÄLAVA)
Varjokiitäjät tarjoavat tuttuja sävelmiä mutta myös harvemmin kuultuja lauluja – niin kaihoisia kuin iloisia.

12.00 Yhteislaulut (PELIMANNINPENKKI)
Kansakoululauluja

12.15 Jäkälä Duo (SIVULAVA)
Jäkälä Duo on kuopiolainen yhtye, joka esittää omaa musiikkiaan ajankohtaisista ja ajattomista aiheista.

12.45 Jussi ja poejjat (PÄÄLAVA)
Jussi ja Poejjat yhtye on esiintynyt Siilifolkissa useana vuotena, jonkin verran muuttuneilla kokoonpanoilla. Ohjelmistoomme kuuluu mm. folk – kantri – iskelmä – pop – rautalanka – ja tanssimusiikkia.

13.15 Värjö (SIVULAVA)
Laulaja/lauluntekijä Värjö on kuopiolainen folk-rock tarinankertoja kohteliaalla punk-asenteella. Musiikki on angstista setämiesfolkia, jossa on vivahteita countrysta, bluesista ja kansanmusiikista. Värjön laulujen maailma on synkkä ja haikea, mutta toiveikas. Värjön ohjelmisto sisältää folk-laulelmia nykyajasta ja sen ilmiöistä ja järjettömyydestä. Kerroksellista tarinankerrontaa ja kannanottoja inhimillisyyden puolesta. Värjön esikoisjulkaisut ”Minä ja Mäyrä”, ”Ei Mopolla taivaisiin” ja ”Julkula”-Ep ovat mainitsemisen ja kuuntelemisen arvoisia.

13.45 Siilinjärven lauluveikot (PÄÄLAVA)
Siilinjärven Lauluveikot esittää mieskuoroille sovitettuja lauluja Ivan Besedinin johdolla.

14.15 Folk Röntynen (SIVULAVA)
Folk Röntynen on perinteinen miehen ja banjon yhteentörmäys. Musiikillisesti ei kuitenkaan heiluta heinäpaalin päällä bluegrassia tapaillen, vaan lauluissa kuuluu omaleimainen tulkinta ja ote. Kappaleiden sävyt ovat tummia, itsemurhasta vihaan, alkoholismista kirkkauden kaipuuseen. Pelkissä synkissä vesissä ei kuitenkaan aina laahata vaan välillä mennään reipasta tahtia vesiputoukseen kaljakelluntaa harrastaen. Sekoilulla on myös positiivisia puolia, ennen laskua tulee reipas nousu tai kuten Röntynen kappaleessaan Isiemme lapset kiteyttää ”täällä ollaan nii kauan kuin eletään, paskat housussa pidetään mökää!”

14.45 Savon pelimannit (PÄÄLAVA)
Iltapäivän päätöstanssit.
Savon pelimanneissa soittaa ja laulaa pelimanneja koko maakunnan alueelta. Ohjelmistoon kuuluu Savon mestaripelimannien soitteet kuin myös savolaiset pelimannisävelmät ja laulut. Vuonna 2024 Savon pelimannit keskittyvät erityisesti tanssittavaan pelimannimusiikkiin

 

Iltaohjelma 18 – 22

Iltalippu 25 €

18.00 Mualimannavan ukuttajat
Ukuleleyhtye, jossa hanuri, kitara ja kellopeli myös mukana. Vahvasti laulava ryhmä.

Mualimannavan ukuttajat syntyi keväällä 2023. Laulu yhdistettynä soittoon olisi orkesterin vahvuus. Syksyllä 2023 aloitettiin harjoittelu kuorolaisten kanssa. Sitten yhdistettiin työporukan ukulele-soittajat samaan orkesteriin. Yhtyeen ensiesiintyminen tapahtui 2024 Tropical Winter Ukulele Festivaaleilla Leppävirralla. Hyvällä suosiolla ja hyvällä mielellä! Toukokuussa MNU äänestettiin Kuopion kesäkauden avajaisten Katusoittofestareiden yleisön suosikiksi. Yhtye esiintyi myös Linnanpellon puistokirppiksessä. Orkesteri keikkailee sopivissa tilaisuuksissa pyyntöjen mukaan. Lopullinen kokoonpano elää – ehkä sellaista ei olekaan. Orkesterin tavoitteena on stemmalaulu soitinsäestyksellä kaikki soittaa meiningillä. Kynnys soittamiseen olkoon matala. Elämyshakuisuus ja uuden löytäminen yhdistää meitä. On ilo laulaa ja soittaa yhdessä! Elokuussa 2024 Mualimannavan ukuttajat MNU muuttaa nimensä Mualimannavan ukettajiksi MNU

19.00 Anis Kiitu

Anis Kiitu on kenties fuusiofolkyhtye – improvisointia ja suunniteltuja säveliä,  vaihdellen haitarin, sähkökitaran, sellon, kontrabasson ja äänimaisemoinnin yhteensulautumaa. Aiheet toisinaan kipeitä ja henkilökohtaisia, toisinaan kipeitä ja yhteiskunnallisia. 

Yhtyeen puunrunkona ovat maailmankuulu harmonikkasäveltäjä ja haitarivirtuoosi Petri Makkonen, kitarataikuri Markus Väisänen (mm. Tinyhawk&Bizzarro, Jukka Nissinen&Bizzarro, Jarkka Rissanen & Sons of Desert), perkussiotaitaja Sampsa Väätäinen (mm. Rubik, Vehje) sekä kappaleet sanoittanut, pääasiassa myös säveltänyt laulaja/viulisti Anna-Riikka Vehviläinen (Hyvinkään Kaupunginorkesteri, Sinfoniaorkesteri Vivo, Surupuseroiset). Mukana kulkee useimmiten sellisti (Eeva Enqvist), kontrabasisti (Jarkki Hiekkala) sekä toinen laulaja (Eeva Enqvist), vaihdellen muitakin soittimia, laulajia ja esiintyjiä hieman aina esiintymispaikan edellytyksistä ja kaikesta muustakin maailmallisesta riippuen.

Anis Kitu

20.00 Tulikettu
Tulikettu on kuopiolainen, kotimaista kansanmusiikkikenttää tuoreella otteella ravisteleva yhtye, jonka ominaispiirteisiin kuuluvat tarttuvat melodiat, tanssittavat rytmit ja aivan uudenlainen soitinnus. 

Turhan usein säestystehtäviin jäävä harmooni ottaa Tuliketun musiikissa vetovastuun saaden seurakseen sähkökitaran eteerisistä eeppisiin kulkevat sävelkulut sekä vahvan rytmipohjan, jota tarjoaa kontrabasson ja lyömäsoitinten tehokaksikko. Lopputuloksena on musiikillinen kokemus, jonka seurassa kuulijan on vaikea pysyä paikoillaan.  Tulikettu istuu luontevasti mille tahansa esiintymisareenalle, mutta on parhaimmillaan tilanteissa, joissa yleisö pääsee purkamaan jalkojensa alle kasautuvan poljennon tanssien, hyppien ja hurmioituen.

Yhtye sai vauhdikkaan lähdön päästessään hyvinkin tuoreena esiintyjänä Konsta Jylhä -kilpailun kymmenen parhaan joukkoon ja semifinaaliin Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2023. Tulikettu oli myös Siilifolkin edustusyhtye Folklandia-risteilyllä 2024 ja sai erinomaisen vastaanoton (videotaltiointeja allaolevassa linkissä).  Vuonna 2024 yhtye kypsyttelee debyyttialbumiaan.

Tulikettu

21.00 Ilja Teppo

Ilja Teppo, pohjoiskarjalainen esiintyvä taiteilija ja lauluntekijä saapuu konsertoimaan Siilinjärven Siilifolk-tapahtumaan keskiviikkona 24.7.Ilja kiertää heinäkuussa 2024 Suomea kokoonpanolla, jossa soittavat Sami Hopponen (haitari) ja Antti Huuskonen (Lyömäsoittimet ja mandoliini). Siilinjärven illassa kuullaan Iljan omien laulujen lisäksi muun muassa hänen isänsä Jaakko Tepon lauluja, sekä muita persoonallisella ”twistillä” esitettyjä evergreenejä.



Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Takaisin Ohjelma-sivulle >>

  • Siilifolk


    Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
    Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
    Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
  • Festivaalijohtaja


    Anneli Simonen
    lean.simonen@outlook.com
    p. 050 435 3213
  • Festivaalituotanto


    Jenni Venäläinen
    tuottaja.siilifolk@gmail.com