Keskiviikko

Keskiviikko 26.7.

Päiväohjelma 10 – 15

10.00 Jasso (PÄÄLAVA)
Jasson musiikki on suomenkielistä, menevää rockia reissuromantiikan ja erikoisten tarinoiden värittämänä.

10.30  0500männistö (SIVULAVA)
Puijon juuressa syntynyttä folkmusiikkia. Ameriikan folk, pohjois-savolainen pelimannimusiikki ja nuotiolaulukulttuuri soi näissä sävelissä.

11.00 Kuopion pelimannit (PÄÄLAVA)
Riitta Hämeen-Anttilan luotsaama pitkänlinjan pelimanniporukka esittää perinteistä pelimannimusiikkia. Ohjelmistossa kuullaan mm. Konsta Jylhän ja ensimmäisten mestaripelimannien ohjelmistoa kuin myös oman maakunnan mestaripelimanneja, Erkki Vepsäläistä sekä Kalevi Kainulaista.

11.30 Tahtoisin kertoa sinulle tarinan (SIVULAVA)
Antti Pasanen, Pasi Pohtinen sekä Laura Markkanen esittävät musiikkia joka koskettaa.

12.00 Vieremän veteraanikuoro (PÄÄLAVA)
Mieskuorolaulua usean vuosikymmenen kokemuksella.

12.30 Saundisiskot (PÄÄLAVA)
Tämä ryhmä on hyvänmielen lauluryhmä, jonka laulut kertovat tarinoita rakkaudesta kauniisti tunnelmoiden, pilke silmäkulmassa ja myös rakkauden nurjemmasta puolesta.

13.00 jukra (SIVULAVA)
Duo jukra soittaa omaa juurevaa vahvojen sanoitusten musiikkia. Motto ”paluu juurilta” tarkoittaa jukran tapaa ottaa huomioon perinteitä ja suomalaisia juuria, mutta elää tässä hetkessä. Musiikissa kuuluvat folk- poljennot, mutta myös nykypäivän soundit. Jenny Räisänen, laulu, koskettimet; Juhani Konttinen, kitara, stompbox.

13.30 Kuopion laulupelimannit (PÄÄLAVA)
Kuopion laulupelimannit on muotoutunut omaksi kokoonpanoksi vasta kuluneen talven aikana. Ohjelmistossa on haikeita tai reippaan meneviä lauluja Savon mestaripelimanneilta Erkki Vepsäläiseltä ja Kalevi Kainulaiselta sekä Riitta Hämeen-Anttilan voittoisasta sävelkynästä lähteneitä.

14.00 Kansallispukunäytös (TANSSIAREENA)
Kansallispuvut esittelyssä

14.30 Huru-uket
Huru-uket musisoi iloista ukulelemusiikkia ja laulaa stemmoissa.

Päiväohjelmaan on vapaa pääsy.

Iltaohjelma 18 –

18.00 Warkauden ukuleleorkesteri
WAU soittaa hyväntuulista ukulelemusiikkia stemmalaulannalla höystettynä.

18.45 Hilipakka & Ruska
Kansantanssia Siilinjärveltä

19.15 Jenny Räisänen & Kulumat
Jenny Räisänen & Kulumat -yhtyeen musiikissa folk nivoutuu raikkaalla tavalla yhteen afroamerikkalaisten rytmien ja soundien kanssa. Kokoonpano soittaa omaa musiikkia englanniksi ja suomeksi.

20.00 Hilja Grönfors Trio
Hilja konsertoi ja levyttää Latšo Džinta sekä Hilja Grönfors Trio -yhtyeidensä kanssa perinteistä suomalaista romanimusiikkia. Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja esittäjänä. Hän on tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville muun muassa opettamalla Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Romanilauluihin erottamattomasti kuuluva vahvasti eläytyvä laulutapa on vanhaa itäistä perua. Rakkaus ja suuri kiinnostus romanien perinteeseen ja erityisesti musiikkiin sai Hiljan aloittamaan järjestelmällisen laulujen keruun 1990-luvulla.

21.15  Liisan iltamat, Hannu Hautaniemen orkesterin tahdissa

Hannu Hautaniemen yhtye on perustettu 2010. Menevää tanssimusiikkia soittavan kvartetin kotipaikka on Oulu. Yhtye keikkailee tällä hetkellä erittäin tiiviisti koko Suomen alueella. Tanssikansa on ottanut yhtyeen omakseen ja suosion kova kasvu näkyy myös keikkojen määrässä. Levytyksiä on vuosien varrella kertynyt jo yli 50 kappaletta.

Iltalippu 20 €

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Takaisin Ohjelma-sivulle >>

 • Siilifolk


  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
  Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
  Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
 • Festivaalijohtaja


  Anneli Simonen
  lean.simonen@outlook.com
  p. 050 435 3213
 • Festivaalituotanto


  Jenni Venäläinen
  tuottaja.siilifolk@gmail.com