Keskiviikko

Keskiviikko 18.7.

Idästä länteen

Päiväohjelma 10 – 16 (Portit aukeavat klo 9.00)

PRONSSIA JA HOPEAA
– Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistys järjestää pelimannimerkin suoritustilaisuuden

YHTEISLAULUT
– Kansanlauluja yhdessä laulaen, liveorkesterin säestyksellä

NILSIÄN PUSSIHOUSUKERHO
– Toivo Kärjen hengelliset laulut

Iltaohjelma 19 – 23 (Portit aukeavat klo 18.00)

HARMONIKKAKONSERTTI
– Siilifolkin kapellimestari Petri Makkosen johtama harmonikkaorkesteri sekä kultaisen harmonikan voittajat Annika Luukkainen ja Tiia Karttunen

VELLAMO

MÄSÄ DUO

VILLE OJANEN & KAMELEONTTI

Alueella tapahtuu
9 – 16 PELIMANNIN PENKKI

 

Vellamo

Kalevalaisen taruston veden emännän mukaan nimetty Vellamo on Pia Leinosen ja Joni Tialan luotsaama kokkolalainen folk–duo, jonka ilmaisussa sulaa suomalainen kansanlauluperinne viehättävään retroiluun, luoden taianomaisia nykyfolk–tunnelmia. Kotimaan lisäksi Vellamo kiertää ulkomailla osan vuodesta: Tähän mennessä takana on seitsemän USA:n kiertuetta sekä pari Euroopan ja Uuden-Seelannin kiertuetta. Vellamo julkaisi Yhdysvalloissa äänitetyn, Euroopassakin hyviä arvioita keränneen esikoisalbuminsa alkuvuodesta 2013. Vellamon toinen albumi Trad julkaistiin kesällä 2014. Levy sisältää nimensä mukaisesti kansanmusiikkia suomalaisesta perinteestä raikkaalla folkrock-otteella tulkittuna. Levyllä soittavat myös basisti Janne Ylikorpi sekä rumpali Timo Tikkamäki. Samalla kokoonpanolla levytetty ja loppuvuodesta 2015 julkaistu kolmas albumi Koskenkylä koostuu omasta materiaalista ja vahvistaa yhtyeen transkontinentaalista nykyfolktyyliä.

Pia Leinonen – laulu, huuliharppu
Joni Tiala – kitara

MäSä Duo

Aidot pohojalaaset. Lauri Kotamäki -rivinen haitari
Kyösti Järvelä viulu. Pelimannit laulavat ja esittävät perinteestä ponnistavaa musiikkia uudella twistillä, omilla sovituksilla höystettynä.
MäSä Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikkikappaleista Suomen eri alueilta. MäSä Duo on hallitseva Konsta Jylhä – kilpailun voittaja sekä vuoden 2018 Speliyhtye.

Ville Ojanen & Kameleontti

Kaustisella vuonna 1972 syntynyt Ville Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo pari vuosikymmentä soittaen mm. Troka- ja Folkkarit-yhtyeissä sekä viime aikoina myös duona Timo Rautiaisen kanssa. Vuodesta 2004 alkaen Ojanen on tehnyt lisäksi soolouraa yhdistellen muita musiikin genrejä kansanmusiikkiin.

Hän on julkaissut 4 soololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli 2005 vuonna Teosto-palkinto -ehdokkaana. Ojasen sävellyksiä ja musisointia on kuultu yli sadalla levyllä ja hän on kiertänyt muusikkona esiintymismatkoilla yli 20 maassa.
Uusin soololevy ”Kameleontti” oli IMA:n instrumentaalimusiikin sarjassa ehdolla vuoden levyksi 2016 ja Ostrobohtnian Folk Orchestran debyyttialbumi, jolla Ojanen toimi tuottajana, kapellimestarina ja säveltäjänä oli 2017 Etno-Emma -ehdokkaana. Siilifolkissa Ojanen esiintyy kuusihenkisen Kameleontti-yhtyeensä kanssa.

 • Siilifolk

  17.-22.7.2017
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Tuottaja

  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 044 5760 720