Info

Siilifolk – Festivaali on Siilinjärven merkittävin kesätapahtuma. Kesän 2024 tapahtuma 22.7.-28.7. on jo 16. festivaalin historiassa. Heinäkuinen festivaali kokoaa torin läheiselle paikoitusalueelle pystytettävään jättitelttaansa ja sen ympäristöön laajasti musiikin sekä tanssin iloa, laulun ja tarinan taidetta käden taitoja unohtumatta.

Siilifolk-festivaalin tapahtumapaikka on osoitteessa Kuiluntie 3-5, (Pysäköintialue)

Päivisin ohjelma koostuu kotimaisen pelimanni- ja perinnemusiikin ohella myös nykykansanmusiikista, lasten musiikista ja kansantanssista. Festivaalialueella on myös mukavasti muuta ohjelmaa ja toimintaa.

Iltakonserteissa tarjotaan monipuolinen kattaus tämän ajan kiinnostavimmilta artisteilta ja esiintyjiltä niin maasta, maakunnasta – ja tilaisuuden tullen myös maailmalta. Hyvän olon siivittämänä tanssiareena täyttyy ja kansa tanssii pitkälle iltaan.

Kesän 2024 festivaaliohjelma täydentyy kevään aikana ja ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan toukokuussa.

Tervetuloa Siilinjärvelle!

Siilinjärven kunta – Sydän sen sanoo!

Vuonna 2025 satavuotispäiviään juhliva Siilinjärvi on iästään huolimassa nuorekas, elinvoimainen ja kasvava kunta, joka väkiluvultaan on jo Pohjois-Savon suurin Kuopion jälkeen. Noin 21 000 asukkaasta puolet asuu kirkonkylässä, yksi neljäsosa Vuorelan ja Toivalan taajamissa Kallaveden itärannalla.

Moottoritietä ajaen Kuopion ja Siilinjärven keskustan välin hurauttaa varttitunnissa. Ylipäätään Siilinjärvelle on helppo tulla, kun Savon rata kulkee kunnan läpi ja Rissalan lentokenttä on maakuntakenttien vilkkaimpia.

Lentokenttä ja sinne sijoittunut Karjalan Lennosto on myös Siilinjärven suurimpia työpaikkoja lannoiteyhtiö Yara Siilinjärven, rakennuselementtejä valmistavan Lujabetonin ja Hydrolinen kanssa. Aikanaan Siilinjärven merkittävimpiä työnantajia olivat Tarinaharjun ja Harjamäen parantolat, joitten tiloissa toimii nyt erilaisia yrityksiä ja harrastustiloja. Tuottavia ovat myös Siilinjärven laakeat pellot, joilta korjataan Suomen suurin sipulisato.

Siilinjärvi pursuaa elinvoimaa, kun nuoria perheitä muuttaa kuntaan. Väestörakenteeltaan kunta on poikkeuksellinen Pohjois-Savossa, sillä peräti joka viides on alle 14-vuotias. Nuorekkuus näkyy Siilinjärvellä kaikessa – eikä vähiten urheilussa ja erityisesti pesäpallokentillä, jossa Siilinjärvi on yksi maan suurista.

Kasurilan laskettelukeskus kirkonkylän tuntumassa on Pohjois-Savon merkittävin talviurheilukeskus Tahkon jälkeen. Ympärivuotista virkistystä ruumiille tarjoavat kaksi kylpylää: Fontanella keskustassa ja Kunnonpaikka Vuorelassa.

Nuorekkuus tuntuu myös Siilinjärven kulttuuririennoissa: teatterissa, kaikenlaisessa musiikissa, kuvataiteissa, tanssissa. Kirjalliset perinteetkin ovat vahvat. Rieska-Kalleksi sanottu Kalle Väänänen oli suomalaisen murrerunouden isä, Pöljän poikia.

Heinäkuisesta Siilifolkista on kehkeytynyt 2000-luvulla koko Itä-Suomen merkittävin kansankulttuurin katselmus, jossa esiintyvät koko maan ja maakunnan nimekkäimmät ryhmät – vierasmaalaisilla mausteilla lisättynä. Festivaaliareena ei voisi olla paremmalla paikalla: tuhannen neliön teltta on heti torin laidalla vireän kirkonkylän keskustassa. Sinne mahtuu, siellä sattuu ja tapahtuu.

Siilinjärven kunnan brändivideo >>

 • Siilifolk


  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
  Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
  Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
 • Festivaalijohtaja


  Anneli Simonen
  lean.simonen@outlook.com
  p. 050 435 3213
 • Festivaalituotanto


  Jenni Venäläinen
  tuottaja.siilifolk@gmail.com