Ajankohtaista

30.5.2022

Siilifolkin ohjelmakartan alustava vedos on nyt lähetetty ilmoittautuneille esiintyjille ja esiintyjäryhmille.

Viimeisten viilausten jälkeen se saadaan kokonaisuudessaan suuren yleisön tarkasteltavaksi aivan lähiaikoina!

Jos olet ilmoittautunut esiintyjäksi, etkä ole saanut sähköpostia (tarkista myös kaiken varalta roskapostilaatikkosi), ota pikaisesti yhteyttä tuottaja.siilifolk@gmail.com

18.4.2022

Esiintyjäilmoittautuminen Siilifolkiin on sulkeutunut. Ilmoittautumisia tuli määräaikaan mennessä noin 50 esiintyjältä ja yhtyeeltä, joten luvassa on taas tunnelmaa laidasta laitaan ja varmasti jokaiselle jotakin; niin uusia tuttavuuksia kuin vanhoja festivaalikonkareitakin.
Ohjelma rakentuu toukokuun aikana ja tulee nähtäväksi näille sivuille alkukesästä.
Tervetuloa mukaan Itä-Suomen suurimmalle kansantaidefestivaalille!


SAVON KANSANTAIDE/SIILIFOLK, tiedote kesän 2021 festivaalista

Siilifolk palaa torille päiväaikaan

Seela Sella tähtivieraana

Siilifolk palaa ensi viikolla alkuperäiselle paikalleen Siilinjärven torille, kun yhä jatkuvan koronaepidemian vuoksi sitä varten hankittua jättitelttaa,”Siilifolkin valkoista huvimajaa”, ei voitu edelleenkään pystyttää varsinaiselle paikalleen torin tuntumaan. Viime kesänä Itä-Suomen suurin kansankulttuurin juhla jäi epidemian vuoksi tyystin pitämättä.

Kuusipäiväinen festivaali alkaa maanantaina 5.7. ja jatkuu lauantaihin 10.7. saakka. Päivittäin ohjelmaa on nelisen tuntia klo 10-14., ja tunnit täytetään talkoohengessä paljolti omien pohjoissavolaisten esiintyjien voimin. Torilavalle nousee pääsääntöisesti puolen tunnin välein nelisenkymmentä ryhmää pelimanneista laulajiin ja tanssijoihin. Torstain 8.7. kaksi kansanlaulukirkkoa pidetään torin sijasta Siilinjärven kirkossa.

Iltaohjelmista jouduttiin luopumaan taloudellisista syistä. Poikkeuksena on Elää. Elää. Elää -konsertti kirkossa, jossa kansan rakastama näyttelijä Seela Sella esiintyy yhdessä kirjailija-laulaja Antti Heikkisen ja Nyhtöpelimanni-orkesterin kanssa. Avajaispäivänä 5.7. klo 18 alkavaan konserttiin voi turvallisuussyistä ottaa vain 110 kuulijaa.

Siilifolk järjestetään nyt kolmannentoista kerran ja teemana on monimielisesti Illoo iästä. Viime vuosien tapaan avajaispäivä on omistettu nimenomaan maakunnan omalle kansankulttuurille. Klo 10 tapahtuvasta tunnin mittaisesta ”savolaesesta alotuksesta” vastaavat Savon viime vuosien murremestarit ja Nilsiän pussihousukerho, jota Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto kiitteli yli 30-vuotisesta toiminnasta Vuoden 2020 kotiseututeko -palkinnolla. Viralliset avajaispuheet ovat klo 11.

Siilifolkin päivittäinen ohjelma löytyy internetistä Siilifolkin sivuilta www.siilifolk.com.

Lisätietoja:

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen, puh. 040 588 8230

Tuottaja Antti Janka-Murros, puh. 045 125 1283

 

SAVON KANSANTAIDE RY, tiedote kesän 2021 Siilifolkista,

Siilifolk toteutaan torikonsertteina ja netissä

Siilifolkin taustajärjestössä Savon kansantaide-yhdistyksessä katsotaan, että epävarman koronatilanteen jatkuessa ei voi järjestää heinäkuussa perinteisenä festivaalina omassa teltassaan Siilinjärven keskustassa. Maan hallitus on kyllä höllentämässä koronarajoituksia, mutta aikataulusta ei ole vielä mitään varmuutta. Yleisen epätietoisuuuden vuoksi kuuden päivän festivaalin järjestäminen olisi hankalaa myös taloudellisesti.

Teltan sijasta festivaali toteutetaan aikataulun mukaan maanantaista lauantaihin 5.-10.7. 2021 kuitenkin yksittäisinä päiväkonsertteina ja esityksinä Siilinjärven torilla ja mahdollisesti muissakin paikoissa.

Ensimmäistä kertaa Siilifolk siirtyy myös virtuaalifestivaaliksi. Sen myötä viikon aikana nähdään internetissä eri ryhmien konserttitaltiointeja ja esityksiä. Netin kautta voi osallistua myös työpajoihin. Tuottaja Antti Janka-Murros toivoo, että paikallisten voimien lisäksi mukaan tulisi myös ryhmiä koko valtakunnasta.

Siilifolk jouduttiin viime kesänä perumaan kokonaan koronatilanteen vuoksi. Itä-Suomen suurimmaksi kasvanut festivaali aloitti vuonna 2008, joten kesän 2021 on jo järjestyksessä kolmastoista. Teemana on Illoo iästä.

Festivaalin kotisivuille www.siilifolk.com avataan lähiaikoina yhtyeille avoin pelimanni-ilmoittautuminen, jossa ne voivat kertoa, haluavatko ne esiintyä torilla, verkossa vaiko molemmissa.

Lisätiedot:

Tuottaja Antti Janka-Murros 045 125 1283, tuottaja.siilifolk@gmail.com

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen 040 588 8230

Siilifolk 2021– ”Illoo iästä”

Kesän 2020 Siilifolk jäi monen muun festivaalin tavoin väliin maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi, mutta elämä jatkuu… Savon Kansantaide -yhdistyksen hallituksessa on päätetty, että kesän 2021 Siilifolkia valmistellaan samassa ”Illoo iästä”- hengessä kuin mitä oli suunniteltu edellisvuodelle.

Kaksimielisellä tunnuksella korostetaan festivaalin merkitystä ei vain Savon, vaan koko itäisen Suomen suurimpana kansankulttuurin tapahtumana ja toisaalta se kertoo kuusipäiväisen tapahtuman tarjoavan jokaiselle jotakin iästä riippumatta.

Siilifolk alkaa maanantaiaamuna 5.7. ja jatkuu lauantai-iltaan 10.7. 2021.

Festivaali on jo järjestyksessä kolmastoista, kun mukaan lasketaan sitä edeltäneet kolme Ysti-festivaalia Lapinlahdella. Liisa Väätäinen jatkaa festivaalijohtajana ja tuottajana toimii Antti Janka-Murros. 

Vuonna 2019 Siilifolkin juhlateltassa ja muissa esiintymispaikoissa laskettiin käyneen noin 13 500 kuulijaa eli 1 500 enemmän kuin edellisvuonna. Festivaalin järjestäjät uskovat, että nousujohteinen kehitys jatkuu myös kesällä 2021, jos vain ihmiset palaavat normaaliin elämänmenoon koronapandemian hellittäessä. Historiasta tiedetään, että poikkeusaikojen jälkeen ihmisillä on iso tarve hakeutua yhteen etsimään iloa ja virkistystä.

Kesän 2019 festivaali onnistui taloudellisesti hyvin, mikä antaa mahdollisuudet ohjelmiston kehittämiseen. Päiväohjelmat ovat edelleen maksuttomia ja iltalippujenkin hinnat halutaan pitää kohtuullisina. Talkootyön osuus festivaalin toteutuksessa on suuri.

Tuottaja Antti Janka-Murroksen johdolla Siilifolkin kuusi päivää on perinteisesti teemoitettu niin, että avajaispäivänä ohjelmat toteutetaan vahvasti parhain savolaisin voimin.

Tiistai rakennetaan perhepäiväksi, ja iltaan kuuluu olennaisena suosittu kirkkokonsertti. Siinä kuullaan Antti Janka-Murroksen koostama ja säveltämä Savolainen messu noin 80 laulajan ja soittajan voimin.

Keskiviikkona Siilifolkissa lauletaan niin yksin kuin erityisesti myös yhdessä. Laulun lomassa testataan kädentaitoja, kun ensimmäistä kertaa järjestetään kilpailu moottorisahaveistäjille.

Kansanperinteen uusien tuulien ja muutoksen myötä torstaina tuodaan esille uutta kansanperinnettä eri tavoin. Illan päävieraiksi on kiinnitetty jo kaksi tämän hetken suosittua kansanmusiikin uudistajaa Matti Johannes Koivu ja Viitasen Piia. Kahdeksan soololevyä julkaissut Koivu tunnetaan esiintyjänä, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikissa. Indie-folkiin suuntautunut Viitasen Pia on saanut mainetta erinomaisena tarinankertojana ja kerännyt levyillään täydet viisi tähteä kriitikoilta.

Perjantai 9.7. on perinteitten mukaisesti tähtien ilta. ”Siilifolkin valkoiseksi huvimajaksi” nimetyn jättiteltan parketilla voi uskoa olevan tungosta, kun tanssittajina ovat koko kansan hurmanneet lappilaiset Souvarit solistinsa Lasse Hoikan johdolla.

Päätöspäivälle lauantaille riittää Siilifolkissa teeman mukaisesti vielä ”jokaiselle jotakin”. Päivä päättyy pelimannien ja kansantanssijoiden yhteisesiintymiseen. Illalla jatketaan vielä jameilla teltan viereisessä ravintolassa.

Siilifolkilla on ollut alusta lähtien kaksi päätavoitetta: tarjota oman maakunnan harrastajille esiintymismahdollisuuksia ja tuoda tänne esille parasta kansanmusiikkia ja -tanssia Suomesta ja maailmalta. Yhteistyö erityisesti Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja Pispalan Sottiisin kanssa on osoittautunut hedelmälliseksi. Maakunnan omat ryhmät ovat liki kaikki olleet valmiita talkoohengessä valmistelemaan omia esityksiään Siilifolkiin, ja ilolla on voitu panna merkille, miten tiivistynyt harjoittelu on nostanut esitysten tasoa. Muualla maassa puhutaan suoranaisesta ”Savon ihmeestä”. Uusia harrasteryhmiä on myös syntynyt Siilifolkin innoittamana.

 

Savon kansantaide -yhdistyksessä ovat alusta lähtien olleet mukana Pohjois-Savon Kansanmusiikkiyhdistys ry, Ylä-Savon Pelimannit ry, Siilinjärven Kansantanssijat ry, Kuopion Tanhuujat ry ja Pohjois-Savon Nuorisoseurat ry. Tänä vuonna pohja vahvistuu edelleen, kun Ylä-Savon nuorisoseurojen liitto on päättänyt tulla mukaan.

Savon kansantaide ry:lle Siilifolk on keskeinen tapahtuma, mutta vähin erin toimintaa on tietoisesti pyritty kehittämään ympärivuotiseksi. Jo pitemmän aikaa on järjestetty koulutusta, tanssi-iltamia ja konsertteja eri vuodenaikoina. Esimerkiksi ensi keväänä on koronatilanteen salliessa tarkoitus kutsua Siilinjärvelle Kaustisen pelimannit yhteissoittoihin ja samalla konsertoimaan.

 

Joulun valoa konsertti

1.12.2020 klo 18

Siilinjärven kirkko

Käsiohjelma 15 €

Heidi Pakarinen, laulu

Ossi Jauhiainen, piano 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 20151207_222254-576x1024.jpg

 

 

Siilifolk on mukana järjestämässä seurakuntien kanssa Lammassaari/Janka-Murros -duon Marras-levyn julkaisukiertuetta Pohjois-Savon alueella. Marras on surun hyväksymista, lohtua, armoa ja valoa.

Tavataan konserteissa.

Tulethan vain terveenä. Paikalla huomioidaan koronasuositukset.

Siilifolk Marras konsertit

su 15.11 klo 13 Varpaisjärven kirkko

su 15.11 klo 18 Siilinjärven kirkko

la 21.11 klo 18 Vieremän kirkko

 

 

Kesän 2020 Siilifolk perutaan

Epätietoisuus koronavirusepidemian päättymisestä on pakottanut peruuttamaan myös ensi kesän Siilifolkin. Itä-Suomen suurimmaksi kasvanutta kansanmusiikkifestivaalia on järjestetty säännöllisesti vuodesta 2008 alkaen, ja ensi kesänä se oli tarkoitus järjestää kuusipäiväisenä tutulla paikallaan Siilinjärven keskustassa heinäkuun 6.-11. päivinä.

Valmistelut olivat jo pitkällä, mutta taustalla olevan Savon kansantaide -yhdistyksen hallituksessa katsottiin, että nykytilanteessa festivaalia ei ole liian suurten riskien vuoksi mahdollista toteuttaa.

Savon kansantaiteen hallituksessa kuitenkin katsotaan, että pienemmässä muodossa Siilifolkia voidaan jatkaa välittömästi sen jälkeen, kun epidemia on ohi ja liikkumisrajoitukset poistettu. Alustavasti on suunniteltu, että esimerkiksi lapsille ja nuorille järjestettäisiin ohjelmaa musiikin ja tanssin ammattilaisten voimin koulujen syyslomaviikolla lokakuussa.

Siilifolkin nimissä voidaan pitää erilaisia kansanmusiikin ja -tanssin konsertteja eri puolilla maakuntaa loppuvuoden 2020 ja vuoden 2021 talven aikana. Yksi tarkka päivämääräkin on jo tiedossa: Festivaalijohtaja Liisa Väätäisen mukaan marraskuun 28. päivänä pidetään suuret juhlat koko kansalle hupaillen ja tanssien.

Kansanmusiikin, kansantanssin ja kaikkinaisen kansankulttuurin areenana Siilifolk on saavuttanut vakaan aseman ja koonnut viime vuosina lähemmäs 15 000 henkeä juhlatelttaan Siilinjärven keskustaan. Kun tämä vuosi jää väliin yhtä lailla kuin monella muullakin festivaalilla, niin Savon kansantaide -yhdistys aloittaa kuitenkin välittömästi valmistelut vuodelle 2021 niiltä pohjilta kuin tälle vuodelle oli ajateltu.

Savon kansantaide -yhdistyksessä ovat mukana Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistys, Ylä-Savon pelimanniyhdistys, Siilinjärven kansantanssijat, Kuopion tanhuujat ja nuoriseurat.

Lisätietoja:

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen 040 588 8230

Tuottaja Anna Janka-Murros 044 576 0720

Tuottaja Antti Janka-Murros 045 125 1283

 

TRIBUUTTI KARI TAPIOLLE
Suomen rakastetuimpiin kuulunut laulaja olisi vuonna 2020 viettänyt 75-vuotispäiviään.
Tätä juhlistaaksemme Siilifolkissa nähdään harvinaislaatuinen tribuuttikonsertti.
Suonenjokelaissyntyisen legendan rakastettuja kappaleita kuullaan Siilifolkin
maanantaissa, perinteisen ”Savolainen aloitus”-teeman alla. Lavalle nousee Kari Tapion
pitkäaikainen taustayhtye Hänen Orkesterinsa isänsä perintöä vaalivan Joona Jalkasen
johdolla. Siilifolkin erikoiskonsertissa mukana on myös nilsiäläinen laulaja, kirjailija Antti
Heikkinen, jonka työstämä Kari Tapion elämäkertakirja julkaistaan tulevana syksynä.
Konsertin aikana kuullaan Jalkasen ja Heikkisen tarinointia Kari Tapion elämästä sekä
tietenkin kaikille tuttua musiikkia iloineen ja suruineen.

 

SIILIFOLKISSA MAANANTAINA 6.7.
SAVOLAINEN MESSU

Savolainen messu on Antti Janka-Murroksen säveltämä ja sovittama, puoliksi vanhaan
savolaiseen perinteeseen pohjaava ja puoliksi täysin uutta materiaalia sisältävä
hengellisen kansanmusiikin suurteos. Savolainen messu sai kantaesityksensä
heinäkuussa 2019 osana Kaustinen Folk Music Festivalin Savo-maakuntateemaa sekä
Siilifolkia.
Savolainen messu on rakennettu täysin seuraamaan jumalanpalveluskaavaa, jossa suurin
osa tekstiosuuksista on korvattu musiikilla. Mukana on tuttuja kansanmusiikkipohjaisia
virsisävelmiä kuten ”Koska valaissee kointähtönen”, ”Sinuhun turvaan, Jumala” ja ”Nyt
kiitos Karitsalle”, mutta myös aivan uusia hengellisiä kappaleita sävellettynä sekä
kansanmusiikin että kirkkomusiikin perinteitä ja tyylipiirteitä kunnioittaen.
Neljän eri kirkkokuoron ja monikymmenpäisen pelimanniorkesterin yhteistyönä toteutettua
teosta on esitetty sittemmin täysille kirkkokatsomoille ympäri Savoa pitkin syksyä 2019 ja
kevättä 2020. Suuresta kysynnästä johtuen Savolainen messu palaa vuonna 2020 myös
Siilifolkin ohjelmistoon.

SIILIFOLKISSA TIISTAINA 7.7. (kirkko)
MATTI JOHANNES KOIVUN USKOMATON FOLKTRIO

Matti Johannes Koivu kuuluu vankasti maamme vahvimpien laulaja-lauluntekijöiden riviin.
Hänet tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin. Kotimaan laulajalauluntekijöiden eturiviin lukeutuva Koivu julkaisi syksyllä hartaasti odotetun
albuminsa ” Luonnos”. Tulevalla kiertueella hänet nähdään keikkalavoilla yhdessä
viulisti Aili Järvelän ja kontrabasisti Topi Karvosen kanssa. Herkistä ja mahtipontisista
kappaleistaan tunnetun muusikon intensiivinen tulkinta pääsee oikeuksiinsa intiimissä
ympäristössä.
Koivu on julkaissut kahdeksan soololevyn lisäksi lastenmusiikkilevyn ja neljä
albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Suuren yleisön tietoon Koivu tuli alunperin coverversioista, joita hän teki Irwin Goodmanin esittämistä kappaleista. Oman tuotantonsa
lisäksi Koivu on kirjoittanut lauluja ja tekstejä myös muille artisteille, muun muassa VesaMatti Loirille ja Lassi Valtoselle. Koivun musiikissa on kuultavissa vaikutteita muun
muassa folkista ja beat-musiikista.
Matti Johannes Koivu on laajentanut viime vuosina muusikon toimenkuvaansa. Hän on
tehnyt kolme historiaa ja sen ymmärtämistä käsittelevää
radiodokumenttisarjaa Yleisradiolle. Näistä uusin esitettiin kesällä 2019. Musiikintekijänä
Matti Johannes Koivu on julkaissut aiemmin seitsemän soololevyä sekä neljä
albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Emma-ehdokkaana Koivu on ollut niin Toisen
maailman nimi -soololevyllään kuin Ultramariinin levyllä Ydin.

SIILIFOLKISSA KESKIVIIKKONA 8.7.

MOOTTORISAHAVEISTO KILPAILU

SIILIFOLKISSA TORSTAINA 9.7.
VIITASEN PIIA

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indie-folkkia
soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja
raivannut Viitaselle jalansijaa Suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Viitasen Piian
akustisesta folkista ja americanasta kumpuava ilmaisu on saanut vuosien saatossa
rinnalleen myös uusia sävyjä, ja akustisia ja elektronisia elementtejä yhdistelemällä on
löytynyt rikas ja omintakeinen musiikillinen maailma, jonka ytimessä soivat Viitasen vahvat
sävellykset ja sanoitukset, jotka porautuvat syvälle ihmisenä olemisen ytimeen.
Viitasen Piian kaikki neljä albumia ovat keränneet kriitikoiden keskuudessa upean
vastaanoton, ja vieneet yhtyettä entistä laajemmin myös livenä ympäri Suomen. Syksyllä
2012 julkaistu Viitasen Piian debyyttialbumi keräsi lukuisia loistavia arvioita ja sai
mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin
julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden, sekä paikan
Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa. Yhtyeen loppuvuodesta
2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa jatkoi nousujohteista kulkua, ja keräsi täydet viisi
tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta, kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta.
MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.
Syyskuussa 2019 julkaistu Meidän jälkeemme hiljaisuus albumi on ehtinyt keräämään niin
ikään useita viiden tähden arvioita, paikan Helsingin Sanomien vuoden 2019 parhaiden
levyjen joukossa, sekä Emma-ehdokkuuden.

SIILIFOLKISSA TORSTAINA 9.7.
5/5

Suomen kansanmusiikkikentän David Guettaksikin luonnehditun 5/5:n vahva akustinen
biitti sekä iskevät riffit tarjoavat räjähtävää biletunnelmaa niin iltapäiväkahvin ääreen kuin
myöhäisillan iloitteluunkin. Toisaalta taas yhtyeen paljastaessa herkän puolensa ja
kielisoitinkudelman ottaessa vallan yleisössä kädet hakeutuvat vierustoverin takataskuun,
josta ne irtoavat vain taputtamaan yhtyeen soittamaan lisää. 

Kun esittelytekstissä mainitaan, että musiikissa kuuluu niin etelä kuin länsikin, nälkäinen
yleisön edustaja ajattelee niiden välissä olevaa lounasta. Huti! Lounais-Suomeen
aiheemme yhdistää ainoastaan 2012 Koskisfolk-festivaalilla tapahtunut spontaani
jamitilanne, josta hedelmöittyi ja ajan saatossa kasvoi kansanmusiikkiyhtye 5/5.
Sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta, houkutellen sinne
seurakseen Ameriikan syvän etelän kurttuisat blues-ukot ja siniruohoa sirpillään huitovat
appalakkipäiset emännät. Vuorossa on uudet jamit. Lännen kultaraitilla helma heilahtaa.
Kiirehdi iloitsemaan oi kuulija, kukaan meistä ei nuorene. Ihmiskuntaa yhdistävä tekijä on
kurttu – kenellä ennemmin, kenellä myöhemmin. Eteläpohojalaasen lakeuren sointi kiirii
valtameren taa ja takaisin. Turhaan ei neito nuori (incognito) ole luonnehtinut yhtyettä
lausuen – musiikkia heinänkorsi suussa ja taivas pään päällä, tekee mieli heiluttaa tissejä
hanurin tahtiin!
5/5 julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Festarifiilis” vuonna 2019.

SIILIFOLKISSA TORSTAINA 9.7.
MäSä-DUO

Madventuresin Mad Music -maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo on perustettu
vuonna 2014. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan.
Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta ja anna
eteläpohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.
MäSä-Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla etelaäpohjalaisella otteella.
Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri
Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia
tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista
kansanmusiikikappaleista Suomen eri alueilta. Ohjelmistoon kuuluu vanhoilta mestareilta
opittuja lauluja, rekilauluja, kupletteja pelimannisävelmiä ja sikermiä.
Järvelä ja Kotamäki ovat kasvaneet suomalaisen kansanmusiikkiperinteen keskellä.
Miehillä on pitkä kokemus erilaisten suomalaisten kansanmusiikkiyhtyeiden parista, kuten
Bill Hota & the Pulvers, Tötterssön, Järvelän pelimannit, Haka, Alavuden kaksiriviset, 5/5,
Pirulainen sekä Timo Rautiainen ja kansanmiehet.
MäSä-Duo julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Kutsumattomat” loppuvuodesta 2019.

SIILIFOLKISSA TORSTAINA 9.7. KANSANLAULUKIRKKO KLO10

SIILIFOLKISSA PERJANTAINA 10.7.
LASSE HOIKKA ja SOUVARIT

Souvarit on varmasti Suomen tunnetuimpiin kuuluva, rovaniemeläinen iskelmäyhtye,
jonka kokoonpanoon kuuluvat Lasse Hoikka (laulu), Pasi Alakurtti (rummut), Marko
Jolkkonen (harmonikka, laulu, koskettimet), Jouni Ruokamo (koskettimet, laulu) sekä Pauli
Ruuskanen (basso, kitara, laulu). Orkesteri on perustettu vuonna 1978 ja nykyisellä
kokoonpanolla Souvarit-yhtye on soittanut vuodesta 2019.
Yhtye on tuttu esimerkiksi iskelmähiteistään ”Kuin Havajilla”, ”Sinisenä lintuna haluaisin
lentää”, ”Pariiseja”, ”Lumiperhonen” sekä ”Sininen huivi”.
Souvarit on myös saanut vuosien varrella esimerkiksi Kullervo Linna-palkinnon, parhaan
tanssiorkesterin tittelin Suomen parhaat-ohjelmassa ja oman nimilaatan Rovaniemelle.
Yhtyeen katalogista löytyy – kokoelmat mukaan laskettuna- lähes 50 albumia, useita
kultalevyjä, satoja kappaleita ja tuhansia keikkoja ympäri maan.

SIILIFOLKISSA LAUANTAINA 11.7. KANSANLAULUKIRKKO KLO10

SIILIFOLKISSA MUITA OHJELMAPOIMINTOJA VIIKON VARRELTA

• Lasten ja nuorten kansantanssiryhmä Kulkuset (Petroskoi)
• Savon Pelimannien Maakuntaorkesteri
• Lauluyhtye Sattuma
• Varsinaissuomalainen multi-intrumentalistiduo
Päättämättömät akat
• Savolainen kansanmusiikin
ammattiyhtye Etiäinen
• Siilinjärven kansantanssijoiden
• 20-vuotisjuhlakonsertti
• Mandoliinijazzin ilosanoman sanansaattaja
Herra Tossavainen
• Kansanlaulukirkko
• Moottorisahaveistokilpailu
• Iltaklubit Ravintola Pankossa perjantaina ja lauantaina

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Ohjelmalisäykset varmoja.

 

KILPAILUKUTSU

Kutsumme sinut moottorisahaveistokilpailuun Siilinjärvelle!

Aika: keskiviikko 08.07.2020 klo 10 – 16

Info: SIILIFOLK festivaaliteltassa klo 8.30 – 9.30

Materiaali: kuusi, koko n. 50 x 140 cm

Aihe: vapaa

Kilpailupaikka ja numerot: arvotaan

Kilpailuun otetaan: maksimissaan 20 veistäjää.

Kuvaaminen: Kilpailun yhteydessä otettavia valokuvia ja tallenteita on järjestäjällä oikeus käyttää omassa viestinnässään.

Veistopaikka: n. 3 x 4 m alue, ei katettu

Veistoväline: moottorisaha, ei sähkötyövälineitä, ei pinnan

polttokäsittelyä tai maalausta

Turvallisuusohjeistus: Veistäjän on käytettävä omia turvavarusteita vähintään; viiltosuojahousuja, turvakenkiä sekä kuulosuojaimia ja silmäsuojia. Veistäjä huolehtii itse omasta vakuutuksestaan ja sitoutuu noudattamaan työskentelytapaa, jossa huomioi oman sekä muiden kilpailijoiden ja yleisön turvallisuuden.

Käytettävät aineet ja työskentelytavat eivät saa aiheuttaa haittaa tai vaaraa ympäristöön. Yli jäävät aineet on veistäjän vietävä pois tai hävitettävä asianmukaisesti. Järjestäjä vastaa purun ja puuaineksen raivaamisesta.

Vastuuvapaussopimus: Osallistun edellä mainittuihin kisoihin omalla vastuullani. Sopimus koskee myös mahdollista avustajaa. Sopimus allekirjoitetaan ennen kilpailua.

SIILIFOLK tarjoaa: Lounas klo 12 – 13, kahvit

Osallistuja vastaa: itse matka- ja majoituskuluistaan.

Peseytyminen: Siilinjärven kunnantalolla (omat pyyhkeet)

Palkintojen jako: klo 18.30 SIILIFOLK festivaaliteltassa

Palkinnot:

I-palkinto 400 euroa, II-palkinto 300 euroa, III- palkinto 200 euroa. Palkitaan yleisön suosikkiveistoksen tekijä sekä sijoitukset neljäs ja viides.

Kilpailuveistosten omistajuus:

Veistotyöt jäävät järjestäjän omistukseen. Järjestäjä varaa oikeuden myös veistosten myyntiin tai huutokauppaamiseen .

Sitovat ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut:

Jorma Väätäinen puh. +358 40 8483 781

tai nuottis@luukku.com 01.06.2020 mennessä

Järjestäjä: Savon Kansantaide / SIILIFOLK, Toritie 12, musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma.

www.siilifolk.com

 

Esiintyjäilmoittautuminen Siilifolkiin 2020

Esiintyjäilmoittautuminen on avattu ja käynnissä maaliskuun loppuun asti. Esiintyjäilmoittautuminen

Johtuen erittäin suuresta määrästä sähköpostitse saatuja esiintymistarjouksia, vastaaminen kaikkiin on hidasta ja etenkin hintatietojen osalta puutteelliset tarjoukset joutuvat odottamaan. Mikäli haluat tarjota itseäsi tai ryhmääsi esiintymään festivaaleille, tarkistathan kaiken informaation olevan ajan tasalla.

Voit myös ilmoittautua suoraan yllä olevan linkin kautta.
Huomioittehan, että avoimen esiintyjäilmoittautumisen kautta tuleville esiintyjille ei makseta erillisiä korvauksia, mutta esiintymisaikaa pyritään varmistamaan kaikille. Muista eduista voi tarkemmin lukea esiintyjälomakesivuilta.


 

 


 


 

 

 


 • Siilifolk

  4.–9.7.2022
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Festivaalituottaja

  Antti Janka-Murros
  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 045 125 1283