Lauantai

Lauantai 27.7.

Päiväohjelma 10 – 15.30

Päiväohjelmaan on vapaa pääsy

10.00 EiNoS (PÄÄLAVA)
60- ja 70-lukujen suomalaisia ikivihreitä ja käännöskappaleita ajantasaisesti sovitettuna, alkuperäisiä esityksiä kunnioittaen.

10.30 Mirja Helena (SIVULAVA)
Mirja Helena on Maaninkalainen musiikinharrastaja, jonka lauluja on hänen youtube mirja helena kanavalla.Lisäksi joulukuussa 2023 häneltä ilmestyi ensimmäinen pitkäsoittolevy. Hän tekee omia uusia lauluja Seppo Venäläisen kanssa.

11.00 Oikopolku (PÄÄLAVA)
Oikopolku-yhtye soittaa suomenkielistä pop/rock -musiikkia, 70-luvulta aina tähän päivään.

11.30 Auvo Retunen (SIVULAVA)
Ohjelmisto sisältää omia lauluja elävästä elämästä, hauskoja ja vakavia.

12.00 o.s.Holopainen&0500Männistö
o.s.Holopainen kulkee folkin ja Americanan ehkä jo koluttujakin polkuja, kuitenkin innolla ja mielenkiinnolla näkökulmaa etsien. Pienen puolella, isoja vastaan, arkea ihmetellen. 0500Männistö värittää ja tahdittaa tarinankerrontaa asiaan kuuluvalla hartaudella.

12.30 July Moon (SIVULAVA)
Folk-rock yhtye July Moon syntyi laulaja-lauluntekijöiden Sini Heinilän ja Mikko Lähdeojan halusta tehdä musiikkia, jonka vahvat melodiat synnyttävät tunteita ja jonka tarinoista kuulija voi löytää itsensä.

13.00 Kulttuuripaneeli (PÄÄLAVA)

13.45 Kelja (SIVULAVA)
Kelja on lieksalainen lauluntekijä, joka esittää omia suomenkielisiä kappaleitaan trionsa kanssa. Keljan musiikissa laulelmaperinne lyö kättä juurimusiikin kanssa. Se on kuplettibluesia.

14.15 Lempivärit (PÄÄLAVA)
Folk-bändi Lempivärit ihastuttaa, koskettaa ja naurattaa tunnelmallisilla keikoillaan. Yhtye tuo yhteen laadukkaan ja monipuolisen musiikin, sekä yhdenvertaisuutta ja ympäristö- /ilmastokriisejä käsittelevät tekstit, omakohtaisella otteella. Sävelmissä on kuultavissa vaikutteita muun muassa kansanmusiikista, klassisesta, jazzista ja singer-songwriter perinteestä. Kappaleet kuitenkin karkaavat genrerajojen ulottumattomiin, vieden kuulijan ennalta määrittelemättömiin paikkoihin ja tunnelmiin.

15.00 Martta Maa (PÄÄLAVA)
Aino Vuorenmaan luotsaama yhtye poukkoilee pehmeästi folkin ja popin välimaastossa. Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu kuulijan tunnelmallisten tarinoiden äärelle. Esikois-EP Rajapintoja julkaistiin heinäkuussa 2022 ja debyyttialbumi tulee ulos kesän 2024 kynnyksellä.

Iltaohjelma 18 – 21

Iltalippu 25 €

18.00 Sokkairti

SOKKA IRTI KUORO   – Unelmia ja toimistohommia, Suomipoppia 80- ja 90 luvuilta

20.00 Maija Kauhanen

Monipuolinen multi-instrumentalisti ja laulaja Maija Kauhanen on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoita. Hän on karismaattinen esiintyjä ja soolokonserteissaan ympäri maailman Maija tulkitsee itse säveltämäänsä, sanoittamaansa ja sovittamaansa musiikkia yhden naisen orkesterina. Sooloartistina esiintyessään Maija soittaa samanaikaisesti Saarijärven kanteletta, lyömäsoittimia sekä laulaa. 

Maijan musiikin juuret ovat suomalais-ugrilaisessa kansanmusiikissa, mutta sävellyksissään hänellä on oma tunnistettava rikas tyylinsä, jossa kuuluu kansanmusiikin lisäksi vaikutteita mm. indiepopista ja elokuvamusiikista. 

Maija on kiertänyt maailmaa soittaen sooloartistina noin 30 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Hän on myös voittanut useita tavoiteltuja palkintoja. Viimeisimpänä tunnustuksena kansainvälisen soolouran merkityksestä hänelle ojennettiin Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto vuonna 2023.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Takaisin Ohjelma-sivulle >>

 • Siilifolk


  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
  Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
  Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
 • Festivaalijohtaja


  Anneli Simonen
  lean.simonen@outlook.com
  p. 050 435 3213
 • Festivaalituotanto


  Jenni Venäläinen
  tuottaja.siilifolk@gmail.com