Media

 

MEDIATIEDOTE  2024

SIILIFOLK 2024 – Yhdessä parasta

Siilifolk on Itä-Suomen laajin kansanmusiikin, -tanssin ja -kulttuurin festivaali sekä Siilinjärven merkittävin kesätapahtuma. Festivaaliviikko järjestetään tänä vuonna 22.–27.7. Kesän 2024 tapahtuma on järjestyksessä jo 16. 

Jalan alle menevää kansanmusiikkia, tangokuninkaallisten loistetta, lastenmusiikkia, tanssikursseja ja paljon muuta Siilinjärven heinäkuussa. 

Kuusipäiväisen festivaalin ensimmäiset kaksi päivää; Maanantaimarkkinat ja Tiistaitohinat, tarjoavat monipuolista ohjelmaa ja toimintaa. Maanantaina on koko kansan kirpparimarkkinat, paikalla on myös Lettukeisari “Lennokas Lettulähettiläs” Kuopiosta. Illalla Lauteet-saunalla saunatarinoita, hanurimusiikia ja teltalla soi karaoke. Tiistaina vietetään lasten ja perheiden päivää; koko päivä täynnä kulttuuria ja tapahtumia ja illalla jalalla korreesti pelimannitanssit.  

Siilifolkin iltakonserttien kattaus käynnistyy keskiviikkona Savolaisella aloituksella; Mualimannavan ukuttajat, Anis Kiitu, Tulikettu ja Ilja Teppo takaavat tahdit. Torstai on Karjalaisen musiikin päivä, jossa lavalle nousevat mm. Loimolan Voima ja Piirpauke. Festivaalin oheisohjelmissa on torstaipäivänä Sekasointuja -konsertti Pöljän kotiseutumuseolla ja illalla Siilinjärven kirkossa Amazing Grace –Gospelmusiikin kirkkokonsertti, jossa solisteina ovat intialainen laulaja Arunaja ja suomalaisille tuttu Kristiina Brask. 

Perjantaina Kansa tanssii -teemapäivässä; musiikkia, tanssikursseja sekä konsertti-illallinen. Illan tanssimusiikista vastaavat tangokuninkaalliset Tiina Räsänen sekä Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva. Lauantain teema; ‘Tarinankertojat’ – tarjoaa sanataiteen viestiä sanoin ja sävelin. Iltaohjelmassa lavalle nousevat Sokka irti –kuoro ja festivaalin konsertit päättää Maija Kauhanen. 

Siilifolk-festivaalin tarkoituksena on vaalia suomalaisen ja ennen kaikkea savolaisen kansankulttuurin tunnettuutta ja edistää ihmisten hyvinvointia monipuolisen ohjelman ja kulttuurikokemusten kautta. Tavoitteena on myös tarjota musiikin, tanssin ja taiteen harrastajille mahdollisuus esiintyä ja tuoda taitojaan esille sekä oppia uutta.  

Festivaalin tunnuslause ‘Yhdessä parasta’ korostaa ennen kaikkea yhteisöllisyyttä. Toistasataa talkoolaista huolehtii siitä, että festivaalilla viihdytään. Yhteistyö Siilinjärven kunnan, paikallisten yhdistysten ja toimijoiden sekä yritysten kanssa on festivaalin perusta. Yhdessä olemme enemmän. 

Osana vastuullisuuttamme ja yhdenvertaisuutta festivaaliviikon päiväohjelmat ovat kaikille maksuttomia. Olemme myös Kaikukorttikohdetapahtuma. 

Lisätietoja:

Anneli Simonen, festivaalijohtaja anneli.simonen@outlook.com p. 050 4353 213

Jenni Venäläinen, tuotantokoordinaattori, jenni.h.venalainen@gmail.com p. 044 3629 107

**

 

AIKAISEMMAT TIEDOTTEET

 

Siilifolk-tiedottaja: Seppo Kononen

 

MEDIATIEDOTE 24.4. 2023

SIILIFOLK 2023

Savon ja koko itäisen Suomen merkittävin kansankulttuurin katselmus Siilifolk siirtyy tänä vuonna perinteiseltä paikaltaan heinäkuun alusta kuun lopulle. Kuusipäiväinen festivaali käynnistyy maanantaina 24.7. ja päättyy lauantaina 29.7.

Festivaali alkoi Lapinlahdella Ystin nimellä vuonna 2008 ja siirtyi nykyiselle paikalleen Siilinjärven keskustaan vuonna 2011. Maailmanlaajuinen koronaepidemia esti myös Siilifolkin järjestämisen vuonna 2020, joten kesän 2023 festivaali on viidestoista.

Vuoden 2023 teema Yhdessä parasta korostaa kaikkinaisen vuorovaikutuksen hyötyjen lisäksi Siilifolkin asemaa siilinjärveläisten suurimpana yhteisenä kesätapahtumana niin Siilinjärven kunnan kuin paikallisten yritystenkin tuella. Festivaali on samalla oiva esimerkki myös siilinjärveläisestä yhteishengestä: pari sataa talkoolaista huolehtivat siitä, että festivaaleilla viihdytään aamusta iltaan.

Parhaimmillaan festivaaliviikolla on ollut yli 20 000 kävijää. Tavoite on, että jokainen tuntisi Siilifolkin sydämen asiakseen, ja tältä pohjalta on valmisteltu juhlaviikon ohjelmisto. Päiväohjelmista vastaavat pääosin maakunnan omat pelimannit, laulajat, tanssijat ja muut monenlaiset kulttuurin harrastajat, ja illalla tarjotaan monipuolinen kattaus tämän ajan kiinnostavimmilta artisteilta ja esiintyjiltä niin maasta, maakunnasta ja tilaisuuden tullen myös maailmalta. Esiintyjiä eri ryhmissä on yhteensä nelisensataa.

Festivaalin keskus, Siilifolkin tuhannen neliön ”valkoinen huvimaja” puhalletaan eloon maanantaina 24.7. perinteiseen tapaan maakunnan omin voimin. Illan pääesiintyjänä kuullaan ensimmäistä kertaa Siilinjärven omaa poikaa Sakari Kuosmasta, joka mahtavan laulajanuransa ohessa on noussut kansainväliseen maineeseen näyttelijänä Aki Kaurismäen elokuvissa.

Tiistai 25.7. on nimetty perhepäiväksi, jossa lapset eivät jää vain kuuntelijoiksi, vaan pääsevät myös itse mukaan laulamaan ja leikkimään. Jos päivä on täynnä iloa ja nuorekasta mekastusta, niin illalla hiljennytään Siilinjärven kirkon Savolaisessa messussa, jota toteuttamassa on kymmeniä kansanlaulajia ja pelimanneja.

Keskiviikkona 26.7. Siilifolk haluaa näyttää, mikä rikkaus on, että meillä Suomessakin on kuultavissa ja nähtävissä monenlaista kansankulttuuria. Sitä on tullut maahanmuuttajien mukana, mutta sitä on aina ollut myös oman maamme rajojen sisällä. Siitä todistaa osaltaan vaikkapa mestarikansanlaulaja Hilja Grönfors, romaanimusiikin tämän hetken tunnustetuin taiteilija.

Torstaina 27.7. päästään aistimaan suomalaisen folkmusiikin uusimpia virtauksia, kun lavalle nousevat tämän hetken kärkinimiin kuuluvat Laura Moisio ja Viitasen Piia. Perjantai-iltana 28.7. teltassa pistetään tavan mukaan jalalla koreasti koko kansan lavatansseissa, jossa solistina on säkenöivä Arja Koriseva.

Uusin tieto Siilifolkista on luettavissa osoitteessa www.siilifolk.com

Lisätietoja:

  • Festivaalijohtaja Anneli Simonen  puh. 050 435 3213
  • Tuottaja Antti Janka-Murros puh. 045 125 1283
  • Savon Kansantaide ry, puheenjohtaja Liisa Väätäinen puh. 040 588 8230

Siilifolkin taustajärjestössä Savon Kansantaide -yhdistyksessä ovat mukana maakunnan kansanmusiikki-yhdistykset, kansantanssijat ja nuorisoseurat.

*******************

Siilifolk 2022: Tuas tullaan!

Tuas tullaan! Se on teemana vuoden 2022 Siilifolkille ja ihan aiheesta: kahden koronavuoden jälkeen tämä Itä-Suomen suurin kansankulttuuritapahtuma voi taas palata omaan jättitelttaansa – Siilifolkin valkoiseen huvimajaan – Siilinjärven keskustaan tuomaan kuudeksi päiväksi musiikin, tanssin, teatterin ja muun kansantaiteen iloa kaikelle kansalle.

Siilifolk alkaa maanantaina 4.7. ja päättyy lauantaina 9.7. Vuonna 2020 festivaali jouduttiin perumaan kokonaan vaikean koronatilanteen vuoksi, mutta vuosi sitten se kyettiin jo toteuttamaan supistettuna Siilinjärven torilla. Nyt lähdemme siitä, että festivaali voidaan järjestää täysimittaisena ja siltä pohjalta olemme jo valmistelleet pitkälle sekä päivä- että iltaohjelmistot kaikille kuudelle päivälle.

Jo perinteeksi tullut ”savolainen alotus” käynnistää juhlat maanantaina 4.7. klo 10. Päiväohjelmat toteutetaan silloin kuten festivaalin muinakin päivinä pääasiassa maakunnan omien esiintyjäryhmien voimin. Klo 18 alkava iltaohjelmaan kootaan paras kattaus Pohjois-Savon ja samalla koko Itä-Suomenkin parhaasta tarjonnasta murremestareineen ja muine hauskuttajineen. Yksi illan musiikkivieraista on Suomi-kantrin huippuyhtyeisiin kuuluva karjalais-savolainen Huojuva Lato Joensuusta.

Tiistaina 5.7. muistetaan erityisesti lapsia, kun lastenmusiikkiorkesteri Loiskis Jyväskylästä vie heidät maailmanympärysmatkalle erilaisten soittopelien ja laulujen avulla. Illan kirkkokonsertissa kuullaan Hillel Tokazierin esittämänä juutalaista soul-musiikkia. Tokazier laulaa eri kielillä ja säestää itseään pianolla. Hän on myös säveltänyt runsaasti ohjelmistoa suomalaisille artisteille Marionista Tapani Kansaan ja Paula Koivuniemeen.

Keskiviikkona 6.7. kuullaan kuoroja, joita Pohjois-Savossa on runsaasti ja joitten taso on myös huikea.

Torstai-iltana 7.7. lavalle saadaan joukko tämän hetken nimekkäimpiä suomalaisia uuden kansanmusiikin yhtyeitä, kuten Kielo Ilona ja kaksikko Timo Rautiainen ja Ville Ojanen. Rautiainen on maineikkaan Trio Niskalaukauksen keulahahmo, Ojanen taas erinomainen kaustislaissyntyinen viulisti.

Perjantain 8.7. illassa on yhtäältä reipasta menoa, joskohta myös haikeaa tunnelmointia. Menosta ja meiningistä ovat vastaamassa muun muassa Muska Hot dogs-yhtyeineen sekä viulisti Kyösti Järvelän ja 2-rivisen soittajan Lauri Kotamäen laulava MäSä-duo. Kaustislais-lapualainen kaksikko tulkitsee uudelleen vanhoja kansanmusiikkikappaleita vahvalla eteläpohjalaisella uholla. Perjantai-iltaan olennaisesti kuuluvissa tansseissa antavat tahdin kansanmusiikkiyhtye Tallari solistinaan Anne Mattila.

Lauantai-iltana 9.7. klo 16.00 alkaen Siilifolk vaihtuu KumpuTuki ry:n järjestämän KumpuRockin reippaaseen ja nuorekkaaseen menoon. Illan esiintyjinä ovat SuperSonic, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, ja Timo Tolkki – Visions of Siilinjärvi. KumpuTuki ry sijoittaa KumpuRock-konsertin tuoton alkupääomaksi hankkeeseen, jolla toteutetaan siilinjärveläisten pitkäaikainen haave omasta kulttuuritalosta.

Siilifolk on alusta lähtien toteutettu paljolti talkoovoimin ja paikallisiin siilinjärveläiseen yrityksiin tukeutuen. Myös kunnan panos on ollut tietenkin merkittävä. Valtiosta ja sen kulttuurirahoista ei ole juuri ollut iloa, joten sananlaskun mukaan ”oma apu on paras apu” tässäkin tapauksessa.

Siilifolkista on kehittynyt vuosikymmenen aikana Siilinjärven merkittävin kesätapahtuma ja samalla koko Itä-Suomen suurin kansankulttuurin juhla. Yhteistyöllä se myös sellaisena säilyy ja uudistuu!

Festivaalijohtajana vuonna 2022 jatkaa Liisa Väätäinen ja tuottajana Antti Janka-Murros. Siilifolkin taustalla olevaan Savon kansantaide -yhdistykseen ovat tulleet nyt mukaan myös Ylä-Savon nuorisoseurat. Alkuperäiset viisi yhdistystä ovat Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistys, Ylä-Savon pelimannit, Siilinjärven kansantanssijat, Kuopion tanhuujat ja Suomen nuorisoseurat/Pohjois-Savo. Erilaisissa järjestelytehtävissä on mukana parisataa talkoolaista. Esiintyjiä Siilinfolkissa on jopa nelisen sataa.

 

 

 


Lehdistötiedote 26.4.2021

Siilifolk 2021 – Illoo iästä !

Siilifolk toteutaan torikonsertteina ja netissä

Siilifolkin taustajärjestössä Savon kansantaide-yhdistyksessä katsotaan, että epävarman koronatilanteen jatkuessa ei voi järjestää heinäkuussa perinteisenä festivaalina omassa teltassaan Siilinjärven keskustassa. Maan hallitus on kyllä höllentämässä koronarajoituksia, mutta aikataulusta ei ole vielä mitään varmuutta. Yleisen epätietoisuuuden vuoksi kuuden päivän festivaalin järjestäminen olisi hankalaa myös taloudellisesti.Teltan sijasta festivaali toteutetaan aikataulun mukaan maanantaista lauantaihin 5.-10.7. 2021 kuitenkin yksittäisinä päiväkonsertteina ja esityksinä Siilinjärven torilla ja mahdollisesti muissakin paikoissa.Ensimmäistä kertaa Siilifolk siirtyy myös virtuaalifestivaaliksi. Sen myötä viikon aikana nähdään internetissä eri ryhmien konserttitaltiointeja ja esityksiä. Netin kautta voi osallistua myös työpajoihin. Tuottaja Antti Janka-Murros toivoo, että paikallisten voimien lisäksi mukaan tulisi myös ryhmiä koko valtakunnasta.Siilifolk jouduttiin viime kesänä perumaan kokonaan koronatilanteen vuoksi. Itä-Suomen suurimmaksi kasvanut festivaali aloitti vuonna 2008, joten kesän 2021 on jo järjestyksessä kolmastoista. Teemana on Illoo iästä.

 

Festivaalin kotisivuille www.siilifolk.com on avattu yhtyeille avoin pelimanni-ilmoittautuminen.Lisätiedot:

Lisätietoja:

Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen 040 588 8230

Tuottaja Antti Janka-Murros 045 125 1283

Sähköpostiosoite: tuottaja.siilifolk@gmail.com


SIILIFOLK 2019

MEEJÄN IÄNELLÄ !

Vuonna 2008 alkunsa saanut Siilifolk haluaa säilyttää asemansa itäisen Suomen merkittävimpänä kansanmusiikin ja -tanssin festivaalina.

Kuusipäiväinen tapahtuma järjestetään aivan Siilinjärven kunnan keskustassa vuonna 2019 heti Kaustisen kansanmusiikkijuhlia seuraavalla viikolla, maanantaista 15.7. lauantaihin 20.7.

Viimevuonna Siilifolkissa oli noin 12 500 kävijää, ja vähintään samaan pyritään myös tänä vuonna.

Siilifolk on ottanut kesän 2019 teemaksi ’meejän iänellä’. Festivaali syntyi aikanaan tarpeesta tarjota esiintymismahdollisuuksia niin Savon maakunnan pelimanneille, kansanlaulajille ja -tanssijoille kuin kaikkinaisille muillekin kansankulttuurin harrastajille.
Tästä pidetään kiinni pontevasti myös tänä vuonna, mutta huolehditaan samalla siitä, että Siilifolkissa maakunnan ihmiset pääsevät omin korvin kuulemaan ja silmin näkemään myös valtakunnallisia ja ulkomaisia huippuartisteja.

Savolainen alotus käynnistää jo perinteeksi tulleeseen tapaan Siilifolkin, ja kohokohtana on uusi Savolainen kavalkadi kirjailija Antti Heikkisen käsikirjoituksen pohjalta.

Toinen päivä tiistai on suunnattu eritoten perheille ja kuoromusiikille, mutta illalla kuullaan kirkossa myös Savolainen messu, jonka on säveltänyt ja sovittanut Antti Janka-Murros.

Keskiviikon yleisotsikon Omilla iänillä alla tarjoillaan uutta kuin vanhempaakin kansantaidetta ja samalla muhkea annos hanurimusiikkia venäläisin lisämaustein.

Torstain 18.7. teemaksi on otettu Kelepoo soettoo, ja kelpo soittoa onkin luvassa, kun savolaiset ja kaustislaiset pelimannit järjestävät yhteisen konsertin. Savolainen hauskuus päästetään valloilleen viimeistääkin illan kuplettikavalkadissa.

Perjantai on sitten ’tanssin taikaa’, jossa yleisö pääsee pyörimään parketille ensimmäistä kertaa Siilifolkin historiassa itsensä Dallapén tahdissa.

Päätöspäiväksi kootaan kirjava ja monipuolinen kattaus kaikelle kansalle.

Aiempien vuosien tapaan Siilifolkissa esiintyy kuuden päivän aikana lähemmäs puolen tuhatta pelimannia, tanssijaa, laulajaa, näyttelijää ja muuta kansankulttuurin harrastajaa. Festivaalin järjestelyt hoidetaan edelleen paljolti talkootyöllä, jossa on mukana pari sataa vapaaehtoista. Päiväohjelmat ovat maksuttomia, ja iltaliput maltillisia.

Tuoreimmat tiedot voi lukea festivaalin verkkosivuilta osoitteesta www.siilifolk.com.

Lisätiedot:
Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen puh. 040 – 588 8230
Tuottaja Anna Janka-Murros puh. 044 – 576 0720
Tuottaja Antti Janka-Murros puh. 045 – 125 1283


Lehdistötiedote 12.1.2018

Savolaisten Siilifolk 2018 – vahvasti karjalaisin maustein

Tykkeet kuitennii! Tämä on Siilifolkin tunnus kesällä 2018, ja mikäpä tykätessä, kun savolainen lupsakkuus saa nyt täydennyksekseen vielä aimo annoksen iloista karjalaisuutta. Näin siksi, että Karjalainen nuorisoliitto pitää oman vuotuisen sukujuhlansa ”suguvastuvundun” Siilifolkin yhteydessä, ja festivaalin pääesiintyjäksi on tulossa karjalaislähtöisen maailmanmusiikin suomalainen huippuviejä Värttinä yhdessä maan nimekkäimmän rap-artistin Palefacen kanssa.

Kuusipäiväinen Siilifolk sijoittuu festivaalikartalla viime vuoden tapaan Kaustisen jälkeiselle viikolle. Järjestyksessään jo yhdestoista festivaali alkaa maanantaina 16.7. ja päättyy lauantaina 21.7. Juhlien tähtihetki, Värttinä featuring Paleface, koetaan Siilifolkin jättiteltassa, ”valkoisessa huvimajassa”, Siilinjärven keskustassa perjantai-iltana 20.7.

Kansanmusiikin ammattilaiset Anna ja Antti Janka-Murros jatkavat Siilifolkin tuottajina samaten kuin Liisa Väätäinen festivaalijohtajana. Viiden taustajärjestäjän Savon kansantaide -yhdistys halusi Siilifolkia perustettaessa tarjota esiintymismahdollisuuksia nimen omaan kansanmusiikille. Tällä linjalla jatketaan määrätietoisesti myös vuonna 2018.

Kuuden päivän aikana esittäytyvät liki kaikki maakunnan omat pelimanni- ja lauluryhmät, ja kotimaiset vahvistukset ovat kovat. Värttinän ja Palefacen lisäksi kuullaan muun muassa Ville Ojasta ja Kameleonttia sekä Salamakannelta. Savolaisten suosittu joukkonäytös kootaan jo heti avajaispäiväksi maanantaiksi.

Soiton ja laulun ohessa Siilifolkissa on aina myös tanssittu. Kotimaisten kansantanssiryhmien lisäksi on mukaan saatu usein myös ulkomaisia vieraita. Tänä vuonna tanssin pääesityksen tarjoavat karjalaiset omine värikkäine ryhmineen. Lisäväkeä ja -väriä saadaan suomalaisugrilaisilta sukukansoilta Baltiasta ja Venäjältä. Koko kansan telttatanssit soittaa A.Aalto-orkesteri.

Siilifolkin ohjelmisto on koottu aina ”vauvasta vaariin” -periaatteella. Yksi päivä on omistettu perheille, ja tällä kertaa sen valtakunnalliseksi nimivieraaksi on tulossa Pentti Rasinkangas. Paikalliset ammattilaiset Petra Lisitsin-Mantere ja Riitta Väisänen puolestaan tuovat ihasteltavaksi kokoamansa uuden ”Savon oman lasten suurlauluyhtyeen”.

Siilifolkissa on aina myös hiljennytty ja niin myös kesällä 2018. Kansanlaulukirkko on ollut yksi festivaalin suosituimpia tilaisuuksia. Täyttä on ollut myös konserteissa Siilinjärven kirkossa, jossa harmonikkataiteilija ja festivaalin kapellimestari Petri Makkonen tarjoaa oman konserttinsa ja yläsavolaiset kuorot ja pelimannit esittävät uuden suurtuotantonsa Lasse Heikkilän suomalaisen messun.

Kaikkinensa Siilifolkissa nähdään ja kuullaan kuuden päivän aikana yli puolen tuhatta esiintyjää. Järjestelyt hoidetaan edelleen paljolti parin sadan ihmisen talkootyönä. Festivaalipaikka keskellä 22 000 asukkaan Siilinjärven kirkonkylää on oiva, mutta kävijätavoite on nyt maltillisesti 10.000. Festivaali on Siilinjärven kunnan kesäinen päätapahtuma, ja kunta on näin myös merkittävin sponsori.


Lehdistötiedote 13.1.2017

Siilifolk tähtää täyskymppiin

Kesän 2017 Siilifolk ei tähtää vähempään kuin täyskymppiin, vaikka Itä-Suomen suurimmaksi kasvanut festivaali tuo sinällään vasta seitsemännen kerran ääntä, väriä ja elämäniloa Siilinjärven keskustaan. Kymmenvuotisjuhlat ovat kuitenkin perustellut, koska ennen Siilifolkia sen taustajärjestö Savon kansantaide ry pani toimeen kolme Ysti-festivaalia Lapinlahdella.

Täyskymppiä lähdetään tavoittelemaan nuoruuden innolla ja tarmolla. Festivaalijohtaja Liisa Väätäinen on onnellinen, että Siilifolkin tuottajiksi saatiin Turusta Kuopioon muuttaneet Anna ja Antti Janka-Murros, jotka molemmat ovat kolmekymppisiä kansanmusiikin ammattilaisia. Siilifolkin yhtenä päätavoitteena on tuoda esille savolaista osaamista, mutta Janka-Murrosten myötä ”mualimankaekkeuven suurimman savolaesen kansanmusiikkivestivualin” uskotaan nostavan profiiliaan myös valtakunnallisena tapahtumana.

Siilifolk järjestettiin aiemmin ennen Kaustista kesä-heinäkuun taitteessa samanaikaisesti naapurissa Kuopiossa pidettyjen viinijuhlien kanssa. Tämä koettiin ongelmaksi, ja näin Siilifolkin taustalla oleva Savon kansantaide -yhdistys siirsi festivaalia kahdella viikolla. Kuusipäiväinen ilonpito alkaa nyt heti Kaustisen jälkeen maanantaina 17.7. ja päättyy lauantaina 22.7.

Oikullisilta säiltä Siilifolk siirtyi jo kesällä 2016 lainatun jättiteltan suojiin, mutta kesällä 2017 päästään jo EU:n ja Siilinjärven kunnan tuella oman katon alle. Monipuolisen musiikkitarjonnan rinnalla Siilifolk tarjoilee näyttävän kattauksen tanssia, laulua ja kaikkinaista muuta kansankulttuuria.

Esimerkiksi avajaisilta on omistettu savolaiselle huumorille, päätöspäivä taas kuoroille. Tiistai on perhepäivä, keskiviikkona lauletaan yhdessä ja erikseen. Torstaille kootaan coctail ”meiltä ja muualta”, ja perjantain Täyskymppi-iltaa vietetään tähtien tuikkeessa. Perinteisesti on myös hengellinen musiikki olennainen osa Siilifolkia. Kuuden päivän kävijätavoitteeksi on asetettu maltillisesti 15 000 henkeä.

Siilifolkin päiväohjelmat hoidetaan edelleen paikallisessa talkoohengessä, mutta hyvissä ajoin on päästy sopimukseen iltojen iloista. Piirpauke, Agents & Vesa Haaja, T for Three, Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Kreeta-Maria Kentala, siinä joukkoa suoraan huipulta. Savolaisen huumori-illan vetää kirjailija-näyttelijä Antti Heikkinen, ja erikoisvieraana nähdään Jaakko Teppo. Lasten päivän tähtenä on Siina & Taikaradio -trio. Lopullisesti kesän 2017 Siilifolkin ohjelmisto valmistuu talven ja kevään aikana.

  • Siilifolk


    Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
    Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
    Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
  • Festivaalijohtaja


    Anneli Simonen
    lean.simonen@outlook.com
    p. 050 435 3213
  • Festivaalituotanto


    Jenni Venäläinen
    tuottaja.siilifolk@gmail.com