Lauantai

Lauantai 27.7. – Tarinan kertojat

Päiväohjelma 10 – 15.30

Päiväohjelmaan on vapaa pääsy

10.00 EiNoS (PÄÄLAVA)
60- ja 70-lukujen suomalaisia ikivihreitä ja käännöskappaleita ajantasaisesti sovitettuna, alkuperäisiä esityksiä kunnioittaen.

10.30 Mirja Helena (SIVULAVA)
Mirja Helena on Maaninkalainen musiikinharrastaja, jonka lauluja on hänen youtube mirja helena kanavalla.Lisäksi joulukuussa 2023 häneltä ilmestyi ensimmäinen pitkäsoittolevy. Hän tekee omia uusia lauluja Seppo Venäläisen kanssa.

11.00 Oikopolku (PÄÄLAVA)
Oikopolku-yhtye soittaa suomenkielistä pop/rock -musiikkia, 70-luvulta aina tähän päivään.

11.30 Auvo Retunen (SIVULAVA)
Auvo Retunen on nuori lupaava harvakseltaan keikkaileva lauluntekijä, joka kirjoitti ensimmäiset laulut yli puoli vuosisataa sitten. Kokoonpano on vaihdellut tai sitä ei ole ollut lainkaan. Nyt mukana esiintyy junan tuoma Mari Lynni, joka sekä laulaa että soittaa ukulelea. Auvon laulut kertovat lapsista, tulevaisuudesta ja huumorin keinoin ihmissuhteista. Näinä aikoina tosin ei maailmanmenosta ole syytä kertoa muuten kuin vakavalla naamalla.Keikan lopuksi kuullaan myös eräs kotimainen klassikkolaulu.

12.00 o.s.Holopainen&0500Männistö (PÄÄLAVA)
o.s.Holopainen kulkee folkin ja Americanan ehkä jo koluttujakin polkuja, kuitenkin innolla ja mielenkiinnolla näkökulmaa etsien. Pienen puolella, isoja vastaan, arkea ihmetellen. 0500Männistö värittää ja tahdittaa tarinankerrontaa asiaan kuuluvalla hartaudella.

12.30 Yhteislaulut (SIVULAVA)
Maakuntalaulut kajahtaa ilmoille koko teltan voimin.

13.15 Jenni Venäläinen (PÄÄLAVA)
Konsta Jylhä kilpailun tuore voittaja, kanteletaituri Jenni Venäläinen

13.30 Leppävirran pelimannit ja KaMuKat
Leppävirran Pelimannien sävelet kumpuavat syvältä Savon sydämestä. Omat sävellykset ovat syntyneet vuosikymmenten saatossa kotiseuturakkaudesta ja elämän eri vaiheista. KaMuKoiden lauluryhmässä kaikuu laulunilo ja yhdessä tekemisen riemu. KaMuKoiden kanssa saa aina laulaa yhdessä.

14.00 Lempivärit (PÄÄLAVA)
Folk-bändi Lempivärit ihastuttaa, koskettaa ja naurattaa tunnelmallisilla keikoillaan. Yhtye tuo yhteen laadukkaan ja monipuolisen musiikin, sekä yhdenvertaisuutta ja ympäristö- /ilmastokriisejä käsittelevät tekstit, omakohtaisella otteella. Sävelmissä on kuultavissa vaikutteita muun muassa kansanmusiikista, klassisesta, jazzista ja singer-songwriter perinteestä. Kappaleet kuitenkin karkaavat genrerajojen ulottumattomiin, vieden kuulijan ennalta määrittelemättömiin paikkoihin ja tunnelmiin.

14.45 Martta Maa (PÄÄLAVA)
Aino Vuorenmaan esittämä musiikki poukkoilee pehmeästi folkin ja popin välimaastossa. Martta Maan musiikissa keskiössä on ajaton lyriikka, jonka ympärille musiikillinen kudelma rakentuu. Bändin maanläheinen saundimaailma kutsuu kuulijan tunnelmallisten tarinoiden äärelle. Esikois-EP Rajapintoja julkaistiin heinäkuussa 2022 ja debyyttialbumi tulee ulos kesän 2024 kynnyksellä. Martta Maan ohjelmistoa kuullaan Siilifolkissa Aino Vuorenmaan sooloesityksenä.

 

Iltaohjelma 18 – 21

Iltalippu 25 €

Huumori kukkii lauantai-illan välispiikeissä kun Miikka Miinala
viihdyttää yleisöä hauskoin jutuin.

18.00 Sokkairti

SOKKA IRTI KUORO   – Unelmia ja toimistohommia, Suomipoppia 80- ja 90 luvuilta

Maaningalla kotipaikkaa pitävä Sokka Irti -kuoro ottaa taas kasarin haltuun tutuilla kotimaisilla hiteillä. Mukana Eppuja, Popedaa, Kirkaa ja paljon muuta. Sokka irti -kuoron keikalla saa myös yleisö ottaa sokan irti!

20.00 Maija Kauhanen

Monipuolinen multi-instrumentalisti ja laulaja Maija Kauhanen on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kansanmuusikoita. Hän on karismaattinen esiintyjä ja soolokonserteissaan ympäri maailman Maija tulkitsee itse säveltämäänsä, sanoittamaansa ja sovittamaansa musiikkia yhden naisen orkesterina. Sooloartistina esiintyessään Maija soittaa samanaikaisesti Saarijärven kanteletta, lyömäsoittimia sekä laulaa. 

Maija Kauhanen, kuva Antti Kokkola

Maijan musiikin juuret ovat suomalais-ugrilaisessa kansanmusiikissa, mutta sävellyksissään hänellä on oma tunnistettava rikas tyylinsä, jossa kuuluu kansanmusiikin lisäksi vaikutteita mm. indiepopista ja elokuvamusiikista. 

Maija on kiertänyt maailmaa soittaen sooloartistina noin 30 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Hän on myös voittanut useita tavoiteltuja palkintoja. Viimeisimpänä tunnustuksena kansainvälisen soolouran merkityksestä hänelle ojennettiin Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto vuonna 2023.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Takaisin Ohjelma-sivulle >>

 • Siilifolk


  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
  Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
  Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
 • Festivaalijohtaja


  Anneli Simonen
  lean.simonen@outlook.com
  p. 050 435 3213
 • Festivaalituotanto


  Jenni Venäläinen
  tuottaja.siilifolk@gmail.com