Tiistai

Tiistai 25.7. | Lasten ja perheitten päivä

Päiväohjelma 10 – 15

10.00 Kansakoululaulut pelimannien säestyksellä (SIVULAVA)
Tule mukaan laulamaan ja muistelemaan vanhoja kansakoululauluja.

10.30 Tanssitupa, (TANSSILAVA)
Tule kokeilemaan tanssinaskelia Emma Vuohtoniemen mukaan. Sopii kaikenikäisille.

11.00 Kansulit (TANSSILAVA)
Siilinjärven Kansantanssijoiden nuorten kansantanssiryhmä Kansulit on Siilifolkin tanssileirillä 2022 perustettu nuorten kansantanssiryhmä. Kansulit ovat iloinen ja mukaansatempaava ryhmä, jossa kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ja nauttia tanssista.

11.15 KonsaFolk (PÄÄLAVA)
Kuopion konservatorion kansanmusiikkiorkesteri soittaa ja laulaa kotimaista ja skandinaavista kansanmusiikkia nuorten energialla.

11.45 Kansulit (TANSSILAVA)

12.00 Sävel Galaxi (PÄÄLAVA)
Duossa musisoi Anne Aurinkotuuli – haitari&laulu ja Keke Kaamoskuu – laulu&kitara&perkussiot. Anne Aurinkotuuli ja Keke Kaamoskuu ihmettelevät lapsen uteliaina elämää maan ja avaruuden välillä, luontoa, luonnonilmiöitä ja taivaankappaleita.

12.30 KaMuskari (TANSSILAVA)
Kaiken kansan ja koko perheen suurmuskari, johon kaikki pääsevät osallisiksi laulaen, soittaen ja leikkien.

13.00 Soundrun (SIVULAVA)
Kahden pitkäaikaisen soittokaverin, Hannu Jääskeläisen ja Jouni Juntusen, kokoonpano soittaa rouheaa, hyvän fiiliksen rockia.

13.30 Kangastus (PÄÄLAVA)
Itsetehtyä suomirockia Tuusniemeltä

14.00 Vuoroveto (SIVULAVA)
Siilinjärven vauhtiveikot mandoliinien varressa. Pekka Hakulinen, mandoliini; Jukka Korva, harmonikka, basso; Janne Tikkanen, kitara, mandosello; Jorma Tikkanen, mandola, kitara, tenoribanjo, mandoliini

14.30 Kuopion mieslaulajat (PÄÄLAVA)
Todellista suomalaista sielunmaisemaa moniäänisenä mieskuorotulkintana.

Päiväohjelmaan on vapaa pääsy.

Iltaohjelma 18 – 22

18.00 – 19.00 Savolainen messu (Kirkko)
Savolainen messu on Antti Janka-Murroksen säveltämä ja sovittama, puoliksi vanhaan savolaiseen perinteeseen pohjaava ja puoliksi täysin uutta materiaalia sisältävä hengellisen kansanmusiikin suurteos. Savolainen messu sai kantaesityksensä heinäkuussa 2019 osana Kaustinen Folk Music Festivalin Savo-maakuntateemaa sekä Siilifolkia. Savolaista messu esitetään Siilifolkissa kirkkokonserttina monikymmenpäisen kuoron sekä pelimanniorkesterin voimin.

18.45 Värjö
Karunherkkä mies ja kitara-musiikki sisältää vivahteita countrysta, bluesista ja kansanmusiikista. Värjön ohjelmisto sisältää folk-laulelmia nykyajasta ja sen ilmiöistä ja järjettömyydestä. Värjö pukee vaikeita asioita lempeän selkeään ja suunpieliä nostattavaan muottiin.

19.30 Harmonikkakonsertti, Kurtulla komeasti
Perinteinen harmonikkakonsertti palaa Siilifolkin ohjelmaan, konserttia tähdittää Anne-Mari Kanniainen, seitsenkertainen Suomen mestari, Kultaisen harmonikan voittaja 2005. Konsertissa esiintyy isojoukko harmonikan soittajia: Riistaveden harmonikat joht. Niko Hänninen, Kuopion konservatorion harmonikkaorkesteri, joht. Petri Makkonen, laulusolisti Marjo Sormunen.

21.00 Lammassaari – Kanniainen
Duo koostuu laulusta ja harmonikasta. Musiikissa yhdistyvät Pohjoisen Suomen juuret ja improvisoinnin avoin sielunvire. Laulun ja harmonikan välinen sävelkielen vuoropuhelu on intensiivistä ja laulujen tarinat saavat uusia sfäärejä, joissa ei ajoittain tarvita sanoja tarinankerronnan tueksi, kun tarinat lähtevät lentoon vapaan improvisoinnin kielellä.

Iltalippu 20 €

Takaisin Ohjelma-sivulle >>

Muutokset ohjelmaan mahdollisia

 • Siilifolk


  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
  Facebook: https://www.facebook.com/Siilifolk
  Instagram: https://www.instagram.com/siilifolk/
 • Festivaalijohtaja


  Anneli Simonen
  lean.simonen@outlook.com
  p. 050 435 3213
 • Festivaalituotanto


  Jenni Venäläinen
  tuottaja.siilifolk@gmail.com