Tiistai

Tiistai 17.7.

Perhepäivä

Päiväohjelma 10 – 16 (Portit avataan klo 9.00)

ALBERT VERHOLJAK (RUS)
– Taiturimaista tanssia Moskovasta

NYT ON MEILLÄ LYSTI LEIKKI
– Duo Riitta Väisänen & Petra Lisitsin-Mantere tuovat lavalle ystävänsä ja luvassa on koko perheelle mitä mainioin lastenkonsertti

TEATTERI SOIVA SAMMAKKO
– Musiikkia Mesimetsästä

YHTEISLAULUT
– Yhteissoittoa ja -laulua tuttujen lasten laulujen parissa

PÄIVÄTANSSIT

Iltaohjelma 18 – 23

KIRKKO: SUOMALAINEN MESSU
– Ylä-Savon pelimannit ja laulajat, Varpaisjärven nais- ja mieslaulajat sekä Rautavaaran kirkkokuoro esittävät Lasse Heikkilän Suomalaisen messun sävelmät pelimannihengellä höystettynä

PENTTI RASINKANGAS JA SAVON OMA LASTEN SUURLAULUYHTYE
– Pentti Rasinkangas saa mukaansa lasten suurlauluyhtyeen, jota johtavat Riitta Väisänen sekä Petra Lisitsin-Mantere

ULPUKKA JA LUMPEENKUKAT
– Uusia kansanlauluja eletystä elämästä, suurista unelmista ja pienistä ja elämän merkittävistäkin yksityiskohdista

PIRULAINEN

Alueella tapahtuu
9 – 16 PELIMANNIN PENKKI

 

Teatteri Soiva Sammakko

”Mesimetsä on paikka, jossa Soiva Sammakko ystävineen asuu. Eräänä päivänä kukkia kastellessaan Soiva Sammakko löytää postinkantaja Kalle Kalan toimittaman kirjeen, jossa Amalia Ankka kutsuu ystävykset veneretkelle. Mutta kuinka käy Petula Pöllön siivouspäivän? Ehditäänkö Aarnitammen piha haravoida ennen lähtöä, mitä sitten otetaan evääksi, jos eväspullat katoavat parempiin suihin jo retkeä edeltävänä päivänä ja onnistuuko Keijo Kettu pelastamaan tilanteen kun veneretken kapteenille nousee kuume ennen lähtöä? ”
”Tuu mukaan lähdetään – mennään Mesimetsään!” Näin alkaa laulu joka johdattelee Musiikkia Mesimetsästä – nukketeatterimusikaaliin, joka on Soiva Sammakko esityssarjan seitsemäs osa. Musikaali kerää yhteen Soiva Sammakko – näytelmissä jo aiemmin kuullut parhaat laulut ja nivoo niistä uusien sävellysten kanssa hauskan tarinan. Seikkailua ja selkkausta on luvassa ennen kuin laulut on laulettu ja tarina saatu onnelliseen päätökseen. Musikaali on suunnattu päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille ja sen teemoja ovat ystävyys ja yhteistyön tärkeys. Nukketeatterimusikaalissa saa myös yleisö leikkiä ja laulaa mukana!

 

Pia Leinonen ja Soiva Sammakko, kuva Joni Tiala

Pentti Rasinkangas ja Savon oma lasten suurlauluyhtye

Ulpukka & Lumpeen kukat

Ulpukka & Lumpeenkukat, kuva Megan Stubbs

Ulpukka & Lumpeenkukat on uusi neljän monipuolisen ja taitavan kansanmusiikin ammattilaisen muodostama yhtye, jonka ohjelmisto koostuu Ulla-Sisko Jauhiaisen tekemistä ja yhtyeen yhdessä sovittamista uusista kansanlauluista. Laulujen sanat ja sävelet kumpuavat eletystä elämästä, suurista unelmista ja pienistä, mutta ehkä merkittävistäkin elämän yksityiskohdista. Kiuruveden kantelekerhoissa ja körttiseuroissa musiikillisen alkutaipaleensa saaneen Ulla-Siskon lauluihin tuo lempeän mausteisen säväyksen myös hänen matkansa eri Afrikan maihin ja siellä opittu toisenlainen, mutta yhtä arvokas elämä. Laulujen monet kansanmusiikista tutut elementit saattavat saada tanssijalatkin villeiksi! Yhtyeen muusikot ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja ovat kohdanneet toisensa kansanmusiikin ammattiopintojen parissa, mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä opiskellen.

Ulla-Sisko Jauhiainen: sävellykset, sanoitukset, laulu, kantele, ukulele
Satu Lankinen: haitari, jouhikko, nokkahuilut, laulu, kazoo
Minna Koskenlahti: lyömäsoittimet, åspipa, laulu
Helmi Camus: kontrabasso, harmooni, laulu

 

Pirulainen

Pohjanmaalta kotoisin olevan Pirulaisen musiikkiin on otettu vaikutteita vanhasta iskelmästä, Amerikan blues- ja folktyyleistä sekä rockista. Sovituksista huokuu moderni ajattomuus. “Varsinainen cocktail syntyy kun biisejä aletaan sovittaa kimpassa. Jokaisella meistä on oma pelimannityylinsä. Kun ne lyödään yhteen, syntyy ainutlaatuinen pirulaissoundi.” laulaja-kitaristi Esa Alanko summaa.
Hikeä, hehkua, valoa ja vapautta on virrannut musiikkina miesten läpi, jotka vaaroja kaihtamatta ovat synnyttäneet kaikkia genre-rajoja rikkovan teoksen. Musiikki tulee iholle, menee ihon alle ja saa kuulijan tanssimaan itsensä hurmokseen.
Pirulainen on alati vireessä ja virneessä kulkeva keikkajyrä, joka on taittanut matkaa rockfestivaaleilta kansankuppiloihin, pitkospuilta merelle, akustisesti ja sähköä täynnä. Ei ole paikkaa, mistä orkesteri ei olisi saanut matkaansa seuraamaan uusia pirulaispureman saaneita kuulijoita. Hyppää kyytiin!
Alkukesästä 2017 Pirulainen julkaisi uutta materiaalia – Tavallinen tarina on svengaavan rouhea kesähitti! Single on ennakkomaistiainen syksyllä ilmestyvältä Vedenjakaja-albumilta.

Esa Alanko laulu (solisti), banjo
Kyösti Järvelä viulu
Lauri Kotamäki haitari, kitara
Tero Hautamäki kontrabasso
Anssi Rantala rummut, lyömät
Tommi Ojala kitara

 • Siilifolk

  17.-22.7.2017
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Tuottaja

  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 044 5760 720