Perjantai

Perjantai 20.7.

Iloa idästä

Päivässä mukana

Päiväohjelma 10 – 16
(portit avataan klo 9)

10.00 PELIMANNIEN ALOTUS
– Tervon pelimannit ja Leppävirran pelimannit lavalla

11.00 BEEPA
– Nuori retrokantelisti vauhdissa

11.30 SOITINYHTYE SAVONIA
– Kansanmusiikkia pohjolasta

12.30 ANNA SIPILÄN LAPSI
– Poppia, rockia ja tarttuvia melodioita

13.00 KANSAINVÄLISET VIERAAT ESIINTYVÄT
– Sateenkaari-kuoro Tveristä, Karjala-tanssiryhmä Petroskoista, Tuomi-kuoro ja Besedaine-lauluyhtye Karjalasta ja Arkanchi-haitariyhtye Udmurtiasta

13.30 TANSSITYÖPAJA
– Polskaa

14.00 POLSKAKONSERTTI
– Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistyksen koostama polskakonsertti

15.00 KARJALAISET PUUPUHALTIMET
– Dima Denim esittelee karjalaisia puupuhaltimia

15.15 PÄIVÄTANSSIT
– tahdittajana toimii Siilifolkin pelimanniorkesteri

 

Alueella tapahtuu

PELIMANNIN PENKKI 9 – 16
– pelimannin penkki toimii vapaan soiton tilana, jonne saa mennä soittamaan, laulamaan ja esiintymään yksin tai yhdessä muiden kanssa. Varaa oma esiintymisaikasi teltan luota löytyvästä listasta ja tule soittamaan sekä laulamaan!

11.00 SATEENKAARI-KUORO TVERISTÄ

12.15 YHTEISLAULUT

13.00 TANSSITYÖPAJA
– Tarton inkerinsuomalaiset tanssittaa

14.00 ARKANCHI-HAITARIYHTYE

LASTENTELTTA 10 – 14 

Päivän teemana kansansadut

 

Iltaohjelma 18 – 23
(portit avataan klo 18)

18.15 LAULUYHTYE SATTUMA
– Viihdemusiikkia tuplakvartetin voimin

19.00 KANSAINVÄLINEN KANSANTANSSI JA -MUSIIKKIKONSERTTI
– Arkanchi-haitariyhtye Udmurtiasta, Kangasalan kansantanssijat, Kulkuset Petroskoista, Karjala-tanssiryhmä Petroskoista, Helsingin pitäjän Tanhuujat, Tanhu-Visa Helsingistä, Besadaine-lauluyhtye Karjalasta, Gornitsa-tanssiryhmä Petroskoista

20.30 A. P. SARJANTO & TUOMAS LOGREN
– Laulaja, säveltäjä, sanoittaja yhdessä Suomen kansanmusiikin eturivin muusikon kanssa

21.30 VÄRTTINÄ feat. PALEFACE
– Näin kohtaa kansanmusiikki ja rap

 

Kansantanssikonsertti

Siilifolkin lavalla nähdään Karjalaisen Nuorisoliiton, Kansantanssinuorten liiton ja Suomalaisen Kansantanssin Ystävien yhteisen kesäjuhlan tuottama kansantanssikonsertti. Sukujuhlat – tapahtuma kerää yhteen tanssijoita, muusikoita ja laulajia Suomesta, Udmurtiasta, Virosta, Marista, Tveristä, Mordvasta, Karjalasta ja Inkeristä. Sukujuhlia edeltää kansainvälinen nuorten leiri 16.–19.7. Monta kärpästä yhdellä iskulla siis. Lavalla nähdään pukuloistoa ja monipuolista tanssiohjelmaa.

A.P. Sarjanto & Tuomas Logren

A. P. Sarjanto on laulaja, säveltäjä, sanoittaja, jonka lauluja ovat levyttäneet mm. Topi Sorsakoski, Remu, Timo Rautiainen ja Vesa-Matti Loiri. Sarjanto on julkaissut omaa tuotantoaan kolmen levyn verran. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat Suurenmoista Jeeves, Kova maa ja Kaarina. Siilifolkissa A. P. Sarjanto nähdään duokokoonpanolla Suomen kansanmusiikin eturivin muusikon Tuomas Logrenin kanssa.

Värttinä feat. Paleface

 


Syystalvella 2017 Hämeenlinnan Verkatehtaalla tehtiin historiaa, kun kansanmusiikkiyhtye Värttinä ja räppäri Paleface yhdistivät voimansa ensimmäistä kertaa.

Varmasti koko maan tunnetuimpiin kansanmusiikki- ja etnoyhtyeisiin kuuluva Värttinä on kokenut uransa aikana monenlaisia olomuotoja. Yhtyeen tapa yhdistää perinteistä suomalais-ugrilaista ja karjalaista laulu- ja runoperinnettä nykykansanmusiikin elementteihin on vakiinnuttanut Värttinän maineen maailmanluokan esiintyjänä ja kansainvälisesti menestyneimpänä suomalaisena maailmanmusiikkiyhtyeenä. Tällä hetkellä yhtye on ehkäpä juurevampi kuin koskaan, ja kolmen upean laulajan äänet ovat itseoikeutetusti pääosassa. Mari Kaasisen, Susan Ahon ja Karoliina Kantelisen taustalla soittavat Lassi Logren (viulu), Mikko Hassinen (lyömäsoittimet) ja Matti Laitinen (kitara).

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista.

Paleface on julkaissut yhteensä 8 albumia ja lukuisia singlejulkaisuja, joista varsinkin kolme suomenkielistä albumia ovat kaikki saaneet valtavan positiivisen vastaanoton ja tuoneet Palefacelle kunnianosoituksia niin Emmoina, kuin vuonna 2016 myönnetyn kulttuuripalkinnon muodossa.

 

 • Siilifolk

  17.-22.7.2017
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Tuottaja

  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 044 5760 720