Keskiviikko

Keskiviikko 18.7.

Idästä länteen

Päiväohjelma 10 – 16
(portit aukeavat klo 9)

10.00 NILSIÄN PUSSIHOUSUKERHO – KIITOS JA ANTEEKSI
– säveltäjä Toivo Kärki suomalaisten herkimpien tuntojen tulkkina

10.45 GORNITSA
– Kansantanssiryhmä Petroskoista

11.15 VÄRJÖ&BERG
– kitara,laulu, duunarin asenne ja runoilijan herkkyys

11.45 IMARRE
– Kansanperinteestä ammennettua musiikkia populaarimusiikin, progen ja jazzin maustamana

12.15 KULKUSET
– Nuorten kansantanssiryhmä Petroskoista

12.30 KUOROJEN KONSERTTI
– Kansalaisopistojen kuorot äänessä: Saundisiskot, Vieremän Kyläkööri, Lauluveikot ja TriAngeli

14.30 MENEVÄT MIMMIT
– Savon Naispelimannit lavalla

15.00 GORNITSA
– Kansantanssiryhmä Petroskoista

15.15 PÄIVÄTANSSIT
– Tahdittajana Riistaveden hanuristit Niko Hännisen johdolla

 

Alueella tapahtuu

PELIMANNIN PENKKI 9 – 16

11.00 PRONSSIA JA HOPEAA
– Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistys järjestää pelimannimerkin suoritustilaisuuden

11.45 YHTEISLAULUT
– Kansanlauluja yhdessä laulaen, liveorkesterin säestyksellä

13.00 TANSSITYÖPAJA
– Kulkuset Petroskoista tanssittaa

14.00 TANSSITYÖPAJA
– Gornitsa Petroskoista tanssittaa

LASTENTELTTA 10 – 14
(Päivän ohjelma nähtävillä teltan luona)

Päivän teemana eläimet

 

Iltaohjelma 18 – 23
(portit aukeavat klo 18)

18.15 JASSO-YHTYE
– Folkrockia ja reissuromantiikkaa

19.00 HARMONIKKAKONSERTTI
– Kultaisen harmonikan voittajat Anniina Luukkainen ja Tiia Karttunen, Kuopion konservatorion harmonikkaorkesteri johtajanaan Petri Makkonen sekä Riistaveden hanuristit johtajanaan Niko Hänninen

20.00 VELLAMO
– Sekoitus kansanlauluperinnettä, folkia ja poppia

20.45 GORNITSA
– Kansantanssiryhmä Petroskoista

21.00 MÄSÄ DUO
– Uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla etelaäpohjalaisella otteella, viululla ja haitarilla

22.00 VILLE OJANEN & KAMELEONTTI
– Moderniakansanmusiikkia yli genrerajojen

 

Harmonikkakonsertti

Siilifolkin perinteisen harmonikkakonsertin solisteina ovat tällä kertaa Kultainen harmonikka –kilpailun voittajat vuosilta 2016 ja 2017: Anniina Luukkainen ja Tiia Karttunen

 

Joensuulaissyntyinen 21-vuotias Tiia Karttunen on vahvasti rytmimusiikkiin sukeltanut nuori muusikko, joka käyttää soitossaan vahvaa improvisointikykyään hyväksi ja sekoittelee harmonikallaan eri musiikkityylien sävyjä yhteen. Tiia opiskelee Mika Väyrysen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Pop & Jazz konservatoriossa. Hänen soitostaan voi kuulla tuulahduksia mm. jazzista, maailman- musiikista, suomalaisesta kansanmusiikista ja jopa progressiivisesta rockista, unohtamatta kuitenkaan harmonikan perinteitä. Suomen lisäksi Tiia on esiintynyt mm. Hollannissa, Portugalissa, Itävallassa, Venäjällä, Virossa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa ja Suomessa esimerkiksi Joensuun kaupunginorkesterin ja Puolustusvoimien Rakuunasoittokunnan solistina. Kilpailumenestystä hän on saavuttanut valtakunnallisesti voittamalla mm. Suomen Pelimannimestaruuden 2013, Pohjois-Kalotin viihdeharmonikkamestaruuden 2013, Pohjois-Karjalan Nuori Solisti -kilpailun 2015 ja viimeisimpänä Kultaisen Harmonikan vuonna 2017.

Kiteeltä maailmalle ponnistanut Anniina Luukkainen, 23, on tuoreen sukupolven harmonikansoittaja, joka yhdistelee musiikissaan rohkeasti eri tyylilajeja ja tunnelmia. Anniina esiintyy laaja-alaisesti sekä soolona, että yhteystyössä eri orkestereiden ja yhtyeiden kanssa ja on Suomen lisäksi esiintynyt mm. Venäjällä, Kanadassa, Virossa ja Ruotsissa. Taskussa on lukuisia voittoja ja sijoituksia valtakunnallisista harmonikkakilpailuista, mm. Suomen Pelimannimestaruus 2015, Pohjois-Kalotin viihdeharmonikkamestaruus 2012, sekä tietenkin se kirkkain pysti – Kultaisen harmonikan voitto vuodelta 2016.

Harmonikkakonsertissa esiintyvät myös Kuopion konservatorion harmonikkaorkesteri johtajanaan Petri Makkonen sekä Riistaveden hanuristit & Savon harmonikkaklubi

Vellamo

Kalevalaisen taruston veden emännän mukaan nimetty Vellamo on Pia Leinosen ja Joni Tialan luotsaama kokkolalainen folk–duo, jonka ilmaisussa sulaa suomalainen kansanlauluperinne viehättävään retroiluun, luoden taianomaisia nykyfolk–tunnelmia. Kotimaan lisäksi Vellamo kiertää ulkomailla osan vuodesta: Tähän mennessä takana on seitsemän USA:n kiertuetta sekä pari Euroopan ja Uuden-Seelannin kiertuetta. Vellamo julkaisi Yhdysvalloissa äänitetyn, Euroopassakin hyviä arvioita keränneen esikoisalbuminsa alkuvuodesta 2013. Vellamon toinen albumi Trad julkaistiin kesällä 2014. Levy sisältää nimensä mukaisesti kansanmusiikkia suomalaisesta perinteestä raikkaalla folkrock-otteella tulkittuna. Levyllä soittavat myös basisti Janne Ylikorpi sekä rumpali Timo Tikkamäki. Samalla kokoonpanolla levytetty ja loppuvuodesta 2015 julkaistu kolmas albumi Koskenkylä koostuu omasta materiaalista ja vahvistaa yhtyeen transkontinentaalista nykyfolktyyliä.

Pia Leinonen – laulu, huuliharppu
Joni Tiala – kitara

MäSä Duo

Aidot pohojalaaset. Lauri Kotamäki -rivinen haitari
Kyösti Järvelä viulu. Pelimannit laulavat ja esittävät perinteestä ponnistavaa musiikkia uudella twistillä, omilla sovituksilla höystettynä.
MäSä Duo yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikkikappaleista Suomen eri alueilta. MäSä Duo on hallitseva Konsta Jylhä – kilpailun voittaja sekä vuoden 2018 Speliyhtye.

Ville Ojanen & Kameleontti

Kaustisella vuonna 1972 syntynyt Ville Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo pari vuosikymmentä soittaen mm. Troka- ja Folkkarit-yhtyeissä sekä viime aikoina myös duona Timo Rautiaisen kanssa. Vuodesta 2004 alkaen Ojanen on tehnyt lisäksi soolouraa yhdistellen muita musiikin genrejä kansanmusiikkiin.

Hän on julkaissut 4 soololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli 2005 vuonna Teosto-palkinto -ehdokkaana. Ojasen sävellyksiä ja musisointia on kuultu yli sadalla levyllä ja hän on kiertänyt muusikkona esiintymismatkoilla yli 20 maassa.
Uusin soololevy ”Kameleontti” oli IMA:n instrumentaalimusiikin sarjassa ehdolla vuoden levyksi 2016 ja Ostrobohtnian Folk Orchestran debyyttialbumi, jolla Ojanen toimi tuottajana, kapellimestarina ja säveltäjänä oli 2017 Etno-Emma -ehdokkaana. Siilifolkissa Ojanen esiintyy kuusihenkisen Kameleontti-yhtyeensä kanssa.

 • Siilifolk

  17.-22.7.2017
  Musiikin, tanssin ja taiteen tapahtuma
 • Festivaalijohtaja

  Liisa Väätäinen
  p. 040 5888 230
 • Tuottaja

  tuottaja.siilifolk@gmail.com
  p. 044 5760 720